Kaj beremo?

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. okt 2011 20:00

Sem včeraj pobasala zadnji katalog Sveta knjige in jo mahnila v knjižnico. Seveda vsega tistega, kar sem si želela izposoditi, niso imeli, zato sem vzela Za vsako rešitev se najde težava od K. Gier, Nekropolo od B. Pahorja (se je skor ne upam začet brat), Čuteča narava od A. Webra in Spominjarije od P. Bibiča. Prebrala že težave za rešitve in je odlična, za valjat od smeha in takooo zelo optimistična - se mi zdi, da to nucamo v teh cajtih.

lp

cervus

WhiteAndBlack  

član od: 11.4.2010

sporočila: 340

14. okt 2011 2:03

Jej, moli, ljubi (Elizabeth Gilbert)

 

***amy***  

član od: 24.1.2008

sporočila: 289

15. okt 2011 11:56

Dr. Ivan Janez Štuhec: Smer - osvobojena dežela


In nekatera gledanja - npr. na homoseksualnost, zakon, vlogo žensk itd. se mi zdijo naravnost grozljiva. Izrazito preveč "cerkvena" in konzervativna. Označiti homoseksualnost za PROBLEM, ki ga je treba takorekoč ozdraviti?! Mislim, groza. Knjiga je zanimivo branje za tiste, ki bi si radi malo razrvali živce in se jezili ob takih radikalnih prepričanjih. Mene je prav pogrelo.

***amy***

antonija7  

član od: 11.5.2011

sporočila: 219

15. okt 2011 20:35

Izbrana dela Ivana Preglja.Zelo zanimivo,sem v enem dnevu prebrala celi drugi del(drugo knjigo)

antonija7

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. okt 2011 7:24

zeta je napisal/a:

Če je to slaba navada, da si po vsakem branju izposojene knjige iz knjižnice in podobno umivaš roke, potem jo imam tudi jaz. Obožujem stare knjige in jih rada vzamem v branje, ampak, ko jo odložim pa tudi mačku ne ponudim hrane, dokler si rok ne umijem lepo z milom.

Meni se zdi, da je tako prav, saj nimamo predsodkov pred knjigami, kje so se potikale preden so prišle v naše roke pa nikoli ne vemo. Že velikokrat se mi je zgodilo, da sem pri kaki hiši uporabila njihov wc in tam naletela na kar mini knjižnico. Sicer pohvalno, ampak,... no že zaradi tega je bolje biti previden.



zeta

Doslej sem prebrala že ogromno knjih iz raznoraznih knjižnic in priznam, da mi še nikoli ni prišlo na misel, da bi se z njimi lahko okužila. Ne vem, kako so knjige "prijazne" do bakterij. Da jim les  ni ravno najljubše življensko okolje vem, papir je pa iz lesa, pa še strani so tesno zaprte in med njimi je malo ali nič zraka - tako, da domnevam, da je še največ bakterij ravno na plastičnih ovitkih. Rok pred branjem ne umivam, saj sproti poskrbim, da ne hodim okoli z mastnimi, po branju pa tudi ne, razen če se lotevam priprave hrane. Ko bomo brali le še e-knjige, tega problema itak ne bo več (ampak ne prestavljam si, da bom nesla s seboj v posteljo laptop ali bognedaj kar PC z ekranom vred). Do takrat si pa lahko omislimo tudi "bralne rokavice"

Pravkar sem končala drugo branje zbirke Otroci zemlje in komaj čakam na prevod 6. knjige. Angleške verzije se raje ne lotim, ker moje znanje angleščine ni dovolj izpopolnjeno, da bi lahko v celoti dojela vse odtenke zgodbe.

Cila

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17811

16. okt 2011 11:08

O, Cila, 2. krog Otrok zemlje tudi mene čaka. Ja, zelo verodostojno predstavlja naše prednike in "prednike" pred nekja desettisočletji. O, a 6. knjiga prihaja, bo segla do bližnje preteklosti?

rimljanka

Lakica  

član od: 24.7.2008

sporočila: 254

16. okt 2011 12:23

Že en čas pri IGRI PRESTOLOV;

vmes pa še prebrala : Sandra Brown - Zrcalna podoba;

naslednji me že čakata Škandal na višavju in Knjiga škandalov od Julie London;

Lakica

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

16. okt 2011 13:17

rimljanka je napisal/a:

O, Cila, 2. krog Otrok zemlje tudi mene čaka. Ja, zelo verodostojno predstavlja naše prednike in "prednike" pred nekja desettisočletji. O, a 6. knjiga prihaja, bo segla do bližnje preteklosti?



rimljanka

O vsebini zadnje knjige in zaključku zgodbe ne vem nič. Našla sem nekaj mnenj tistih, ki so jo prebrali v originalu in nekateri niso bili preveč zadovoljni s koncem. Je pa vprašanje, kaj so pričakovali. Meni se zdi zgodba večplastna in kamorkoli se bo odvila, mi bo prav.

Mi pa vseskozi hodi na misel, da bo pisateljica morda povezala Ajlino posebno "grleno" izgovorjavo z današnjo francoščino.



Cila

Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 16.okt 2011 13:18

drejkaa  

član od: 18.3.2011

sporočila: 18

20. okt 2011 0:03

Ob vsakem obisku knjižnice  vzamem še kaj domačega.Ena redkih knjig,ki je nikakor nisem mogla prebaviti,je POGUMNO  DEKLE (Jerama Rajko ).Vsebinsko zanimiva knjiga,vendar slog pisanja tako nemogoč,kičast,kronološke nedoslednosti,mešanje načina življenja in dosegljive tehnike v razdobju stotih let,...Ker me je zgodba vlekla,sem se trudila,jo odlagala in spet nadaljevala z branjem,pa ni šlo...

drejkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti