Kaj beremo?

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

5. jul 2011 10:13

Prebrala Fatimino dlan (Ildefonso Falcones de Sierra) ki je sicer "ljubezenski" roman, govori pa tudi o nasilju nad moriski v Spaniji,... priporocam.

LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

marmici  

član od: 30.9.2010

sporočila: 5

5. jul 2011 10:30

NICHOLAS SPARKS      Trije tedni z mojim bratom-knjga me je prevzela, sicer pa so vse Sparksove super!!!

marmici

Jutranja  

član od: 18.1.2011

sporočila: 30

5. jul 2011 14:46

Ljubiteljem napetih kriminalk priporočam: trilogija Stieg Larsson: Moški, ki sovražijo ženske; Dekle, ki se je igralo z ognjem; Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo

Lp,

Jutranja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

5. jul 2011 15:03

Petya je napisal/a:

Vanja, hvala.... ampak jaz pa nemščina sva dva različna pojma :)



Petya

petya, za nekaj strani stripa po moje ne sme biti problem - googlov prevajalnik ti prevede tisto najbolj bistveno. drugo pa uganeš.

lp

P.s. Aha, ko ste ravno govorile o Eskimih: pred davnimi, davnimi leti nam je naš tovariš za likovni (bil je pravi akademski slikar, dober pedagog, sploh super) medtem, ko smo mi risali, bral eno staro knjigo o Eskimih. Iz nje se spomnim samo enega odlomka - belec je živel med Eskimi, pomrznil mu je nos, zato so mu nekako naredili novega - kožo so vzeli (menda) od nekega Eskima, lahko celo, da je bil dojenček (takih groznih stvari si lih ne zapomnim), ta nos je imel eno samo nosnico in to tako veliko, da si vanjo lahko potisnil cel palec - oni belec je bil tako nesrečen zaradi svojega videza, da je menda napravil samomor. Ali je kdo bral kaj podobnega? Je mogoče ta knjiga Na vrhu sveta, ki jo omenjate na prejšnji strani??

lp

cervus

simpatija  

član od: 4.7.2009

sporočila: 135

7. jul 2011 19:42

preberem, kaj preberem požrev vse knjige od Julie Garvood, Mary Reed Mccall, Susanne Elizabeth Phillips, Amanda Quick, Nancy Madore..uročena, Stephani Laurens...lahkoživčeva obljuba, Cristina Dood...srčna tatica

in še kar naprej bi jih lahko naštevala, to je lahko poletno branje, ki je obrvano z romantiko in lahkim pridihom erotičnega zapeljevanja. človeku grejo včasih kar kocine pokonci in si zaželiš da bi bil ti v tej vlogi, da bi tebe po dolgem času nekdo tako zapeljal tako nazaj v tista nora mlada leta.

 DOLGO VROČE POLETJE VSEM SKUPAJ 

simpatija

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

7. jul 2011 21:59

Uživam ob branju knjige Vesne Vuk Godina "Havaji na papirju". Kratko in jedrnato, ponekod malo pikro, izredno doživeto opisuje svoje 10 mesečno življenje na Havajih. Všeč mi je njen način razmišljanja in njen način pisanja. Res mi je všeč.  Kar spokala bi prtljago in odšla na tisto plažo, ki jo tako navdušuje. Ampak ne spadam v ta rang, niti po denarnici niti po pameti. Res ne. Žal, mogoče v drugem življenju.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. jul 2011 23:15

Daniel Wiechmann:Jamski človek (v knjigi)  Za pokušino preplonkano iz knjige: Mao Ce Tung pravi: Ženske nosijo polovico neba. Jamski človek pravi: Polovica, ki jo nosijo moški, je težja.

Je hec, splača se prebrat!

lp

cervus

Aja  

član od: 11.1.2002

sporočila: 142

8. jul 2011 9:03

Vikica, pisanje v stilu Godine ti gre pa super. Res. Tudi jaz sem uživala v branju Havajev.

Jaz berem pa Manco Košir, Žareti upanje. Zbirka esejev iz Obrazov. Všeč mi je. Zelo.

 

lp

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

8. jul 2011 10:07

Vikica, jaz sem bila na tisti plaži, ki jo Vesna opisuje že večkrat. Res je lepo, ampak na tem svetu je toliko prečudovitih krajev, kamor nikoli ne bomo šli, da ni kaj obžalovati. Vzemi si kakšen dan in ga preživi v Portorožu in imela boš svoj mali Waikiki. In še nekaj, mogoče ne spadaš v ta rang po denarnici. Za pamet pa ne bi rekla. Ona je vešča v obračanju besed, ti pa v čem drugem. Nikar ne razmišljaj tako. Knjige so pa zato, da nam burijo domišljijo in gospa Vesna to res zna. Sem prebrala to knjigo in je res po moji duši, sploh, ker sem  v mislih podoživljala kraje, ki jih opisuje.

Mlada sem prebrala biografijo Marie Curie in sem bila dolgo obsedena z njo. Najraje bi šla študirat kemijo, pa sploh nisem tip za to. Pisatelj, ki tako močno pritegne tvojo pozornost, je res pravi mojster in take knjige te napolnijo. Ena od pisateljic, ki je tako močno vplivala name je tudi Pearl S.Buck. Zdaj pa bodi dovolj.

 

 

 

naor

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

8. jul 2011 12:56

Oh Naor, tudi meni je bila izredno všeč knjiga o Marie Curie, imam rada pisateljico Pearl Buck, torej sva sorodni duši. Zares sorodni. (ha,ha,ja).

V knjigi o Havajih pa gospa Vesna večkrat omenja, da je na Jadranu našla že precej lepših kotičkov kot so toliko hvaljeni Havaji. Veliko lepših.

Sicer pa kaj bi brez knjig? Pojedle bi več tablet za živce, večkrat bi se prepirale, itd. Verjetno je tudi to neke vrste mamilo. Lahko te naredijo nesrečnega ali pa, če bereš bolj žalostne knjige, hvaležnega, da živiš kot živiš.

 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti