3. jul 2007 10:53
Prejšnji teden sem v nekem časopisu videla, da so prevedli Labirint od Kate Mosse. Za vse tiste, ki imate radi skrivnostne pustolovščine in ljubezenske zgodbe (in ste zmogli prebrat tudi katero od knjig Dana Browna), toplo priporočam.
Med dopustom pa sem prebrala nekaj zanimivih knjig. Prva je bila Sneža roža in skrivnostna pahljača (Lisa See). Lepa zgodba, malo žalostna, o povezovanju nog na Kitajskem in trpljenju ali sreči, ki jo je prinesla tradicija v življenje kitajskih deklet v 19. stoletju. A da je bila knjiga res lektorirana, resno dvomim. Če je bila, je izdelek sramota za lektorico.
Trije tedni z mojim bratom je napisal Nickolas Sparks, ki je napisal tudi Ljubezen v steklenici. Stil pisanja me malo spominja na pisanje Lancea Armstronga, kolesarja. Gre za pisateljevo življenjsko zgodbo, v kateri izvemo, kako človek ostane optimist navkljub vsem udarcem usode.
Nisem mogla mimo meni ljube teme, v meni ljubem jeziku: The lost men (Kelly Tyler-Lewis). Zgodba o požrtvovalnosti, vzdržljivosti, pogumu, človeški potrpežljivosti in nenazadnje izgubljenih življenjih na Antarktiki. Zgodba o desetih mladih ljudeh, ki so pri polaganju depojev za Shackletona (očitno malo svojeglavega polarnega raziskovalca), doživljali pekel. Izvrstno napisana knjiga, priporočam vsem ljubiteljem zgodovine antarktičnih potovanj.
Kozmeja