2. jul 2019 9:25
Ne vem, vem pa, da sem jo prebrala par mesecev nazaj in me je občutek nemoči spremljal kar nekaj časa.
Baje se v kitajski pokrajini Južni Sečuan že dogaja prihodnost iz omenjene knjige.
2. jul 2019 9:25
Ne vem, vem pa, da sem jo prebrala par mesecev nazaj in me je občutek nemoči spremljal kar nekaj časa.
Baje se v kitajski pokrajini Južni Sečuan že dogaja prihodnost iz omenjene knjige.
2. jul 2019 9:56
Sem jo prebrala in se strinjam, da je - kako naj rečem - neprijetna knjiga, ampak dobra, vsekakor vredna branja! Za ročno opraševanje na Kitajskem sem pa tudi jaz že slišala, tako da gremo v tej smeri, je.
12. jul 2019 9:21
Limnol, berem knjigo tvoje soimenjakinje, židinje, ki je bila del skupine 73 židovskih otrok, med 2. svetovno vojno uspešno prepeljanih v Švico, med drugim so jih okoli enega leta skrivali tudi na Lesnem Brdu.
Sonjas Tagebuch: Flucht und Alija in den Aufzeichnungen von Sonja Borus, 1941–1946
V slovenščini imamo v prevodu Jaše Drnovška knjigo Joška Indiga z naslovom Joškovi otroci. Beg in alija skozi Evropo, 1940–1943. Joško je bil tudi eden izmed zgoraj omenjenih otrok.
13. jul 2019 7:23
https://books.google.si/books?id=j0LhDgAAQBAJ&pg=
Tu je tudi zanimivo -pretresljivo branje o tej tematiki, če koga zanima.
25. jul 2019 16:25
Maja Grbec Švajncer: Rojeni za vojno. - mladost naših babic in dedkov.
Zanimivo branje, seveda, če te ta tematika zanima. Ciljna skupina bralcev je - + 50, bi rekla. V knjigi namreč čutim in podoživljam spomine mojih starih staršev.
1. avg 2019 15:09
Vasilij Aksjonov - Prijatelji. Prijetna sprememba po branju večinoma zahodnoevropskih in ameriških piscev. Bo treba vzeti v roke še kaj izpod peresa ruskih pisateljev.
Najprej pa v Indijo z Amrito Pritam in njeno knjigo Pinjar.
3. avg 2019 16:49
Če se navežem na zgornjo knjigo Rojeni za vojno....
.......mi je tale članek dal misliti, tudi o mojem ravnanju in obnašanju.
https://www.sensa.si/osebna-rast/podedovano-nasilj
Aja, trenutno berem Audrey Nifenegger Njena skrivnostna dvojčica. pod kupom plažne literature se pa že skriva tudi študijska: Sedeti pri miru kot žaba, in pa nekaj od M. Montessori. Ampak to pride na vrsto po 15. avgustu...
Sporočilo je spremenil(a) marjja dne 3. avg 2019 16:58
Sporočilo je spremenil(a) marjja dne 3. avg 2019 16:58
17. sep 2019 17:59
Meta Osredkar: Umor v Šmihelski vasi in Zločin v Stari Fužini. Prijetno in zabavno branje. Upam, da bo kmalu napisala še kaj.
17. sep 2019 19:08
Anita Šefer Vonj po soli
18. sep 2019 9:06
Cila je napisal/a: |
Meta Osredkar: Umor v Šmihelski vasi in Zločin v Stari Fužini. Prijetno in zabavno branje. Upam, da bo kmalu napisala še kaj. Cila
|
Res zabavno.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Šahovnica
Klasična pizza