3. mar 2013 22:41
situla je napisal/a: |
Mene pa knjige Julie Garwood niso tako zelo navdušile. Pred nekaj časa sem prebrala tri njene knjige (ne spomnim se več naslovov): prva me je pritegnila in bila zanimiva, druga tako-tako, po tretji pa sem ugotovila, da so vse napisane po istem kopitu: Škotsko višavje, pa bojevniki gor in dol ... Raje posežem po kakšni drugi plaži, kjer se najde vsaj kaj izvirnosti.
|
Julie Garwood res piše po istem kopitu; njene prve knjige so umeščene v Škotsko višavje,..., kasneje pa je začela umeščati svoje like v sodobni čas. Kljub vsemu pa ko prebereš eno, prebereš skoraj vse. Jaz sem jih v času, ko sem živela v ZDA, prebrala ogromno (dokler nisem odkrila drugih avtoric). Med njenimi deli pa se vseeno najde kakšen biserček in to je For the Roses, ki pa še ni prevedena v slovenščino. Lahko pa da jo imam samo v lepem spominu, ker je bila to prva njena knjiga, ki sem jo prebrala.
Ko se mi zdaj zalušta kaj ljubezenskega, raje posežem po Susan Elizabeth Phillips, se mi le zdi, da ni tako zelo predvidljiva.
mojezlato