14. dec 2012 11:53
Uly je napisal/a: |
Khaled Hosseini: Tek za zmajem. Ja, dobra knjiga, parkrat z robčkom, do polovice knjige mi je bilo pa kar malo težko prebirat na eni strani sebičnost in na drugi veliko dobroto. Sedaj pa začnem drugo avtorjevo uspešnico. Uly |
Meni sta bili obe super.
MBrando je napisal/a: |
Sam sem v teh prijetnih dec. dnevih padel v nostalgijo, v spomine na nono, nonota, na tiste prijetne praznične vonjave in se tako ponovno znašel med prebiranjem zbirke 5 PRIJATELJEV. Grem kar po vrsti. Eno za drugo. Prav super knjige. |
Oo, super ideja in res super mladinske knjige. Kako sem jih požirala in jih znala skoraj na pamet, edina, ki je bila še bolj usekana na njih, je bila mlajša sestra. In edina knjiga, ki jim je bila - po mojem - v tistem obdobju kos, je bila Ronja, razbojniška hči.
Ravno končala Dobro indijsko ženo od Anne Cherian. Fletkan babji roman o naivni in neizkušeni učiteljici, po indijskih navadah skoraj prestari za zakon, in zdravniku, ki je emigriral v ZDA. Doleti ju dogovorjeni zakon, knjiga se nadaljuje v ZDA, z njegovo ljubico, njegovim zavračanjem svoje in ženine indijskosti, ženino neizkušenostjo, a vendar tudi samostojnostjo in borbenostjo. Knjiga se pač konča s happily ever after, pa nič narobe.
Začela Change of Heart od Jodi Picoult, ene meni ljubših avtoric. Brez odvečnega nakladanja se takoj začne dogajat in mislim, da prvi dve poglavji obljubljata še en super roman, ki ga bom težko odložila. Me malo skrbi, kako bom čez vikend naredila vse, kar sem si zamislila, s tako skušnjavo
rag_doll