6. dec 2013 21:55
Kar nekaj časa se nisem oglasila,to ne pomeni da ne berem več, le malo manj,ker sem dolge (meni prekratke)večere namenila klekljanju.Vendar pred spanjem rada sežem po knjigi.Imam zelo dobro knjižničarko ,ki me tekoče obvešča o novostih in mi prihrani kakšno čisto nedolžno knjigo.Tako sem prebrala tri slovenske,ki so izšle:Feri Lainšček-Poljub za orkester,negov stil zanimiva zgodba in gost besedni zaklad.Polona Škrinjar- Križev pot Elze Kociper, me je zelo presenetila,tragična zgodba napisana v prekmurskem narečju,jo priporočam.Aleksandra Kocmut-Čisto sam na vsetu, knjiga o alzhajmarjevi bolezni,huda knjiga,še ponoči sem imela moreče sanje.Čeprav o demenci še kar vem me je pretreslo, kako človek postane bilka ki samo vegetira.Da do nje pride je kup nerazumljivega trpljenja na eni in drugi strani.
Še eno bi omenila za ljubitelje športa, Skriti kolesar, o poživilih,o transfuziji,o prepovedanih sredstvih v športu.Se še spominjamo Armstronga, preberite... Sedaj bi za december nekaj romantičnega!
adalbert