15. apr 2019 10:00
Midva - David Nicholls
roman za na plažo ali kavč
15. apr 2019 10:00
Midva - David Nicholls
roman za na plažo ali kavč
21. apr 2019 8:36
Polovica rumenega sonca ... meni krasna knjiga (o Biafri)
Roman je postavljen v Nigerijo v šestdesetih letih dvajsetega stoletja, v čas državljanske vojne in genocida v Biafri (naslov se nanaša na biafrsko zastavo). Avtorica virtuozno prepleta življenjske zgodbe petih pretanjeno dodelanih likov. Na begu pred nigerijskimi četami in v strahu pred smrtjo se njihova načela in ideali znajdejo na težki preizkušnji. Takrat vsak od njih pokaže svoj pravi obraz. Polovica rumenega sonca ni vojni roman. Je mnogoplastna mojstrovina o moralni odgovornosti, koncu kolonialne dobe, etnični pripadnosti, rasnih in razrednih vprašanjih ter o ljubezni, skozi prizmo katere se lahko vse spremeni.
Chimamanda Ngozi Adichie (1977) je nigerijska pisateljica, ki je svoj prvi roman Škrlatni hibiskus objavila leta 2003 in požela odlične kritike. Leta 2007 je za Polovico rumenega sonca kot najmlajša in prva afriška pisateljica prejela prestižno britansko književno nagra
27. apr 2019 6:04
Končno sem dobila v knjižnici nazadnje prevedeno kriminalko C. Lackgberg Čarovnica. Meni zelo všečne, vendar je od zadnje prebrane minilo kakih 6 let in se jih skoraj ne spomnim. Kronološko si namreč sledijo.
Sporočilo je spremenil(a) marjja dne 28. apr 2019 17:40
27. apr 2019 10:48
Jaz knjig nisem brala, mi je pa zelo vsec TV serija Umori iz Fjällbacke, posneta po teh knjigah, obcasno jo vrtijo na enem od Planetovih kanalov.
lp, proxima
30. apr 2019 13:45
Ihimaera Witi: Ponesite me domov
Malo so mi delala težave maorska imena
1. maj 2019 20:47
Izvor: Dan Brown....kot vse njegove - težko izpustiš iz rok, dokler ne prispeš do zadnje strani
2. maj 2019 9:38
tudi za menoj, v treh dneh, vredno pohvale: Chimamanda Ngozi Adichie - Škrlatni hibiskus
občasno sem bila živčna, ker ne prenašam verskih fanatikov :)
4. maj 2019 22:41
Danes {je bil tak fajn deževen dan} sem prebrala detektivko Avgusta Demšarja Hotel Abbazia. Se zelo fajn bere, priporočam
5. maj 2019 10:07
jaz nadaljujem s Chimamanda Ngozi Adichie - tokrat roman Amerikanka
6. maj 2019 13:41
Maite Carranza: Zastrupljene besede
https://www.miszalozba.com/knjige/zastrupljene-besede/
Gaute Heivoll: Čez kitajsko morje
https://www.bukla.si/knjigarna/leposlovje/leposlov
Vredno branja,
lp Marta
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domači prijatelj z orehi in čokolado
Burek z lahko solato