16. okt 2011 7:24
zeta je napisal/a: |
Če je to slaba navada, da si po vsakem branju izposojene knjige iz knjižnice in podobno umivaš roke, potem jo imam tudi jaz. Obožujem stare knjige in jih rada vzamem v branje, ampak, ko jo odložim pa tudi mačku ne ponudim hrane, dokler si rok ne umijem lepo z milom. Meni se zdi, da je tako prav, saj nimamo predsodkov pred knjigami, kje so se potikale preden so prišle v naše roke pa nikoli ne vemo. Že velikokrat se mi je zgodilo, da sem pri kaki hiši uporabila njihov wc in tam naletela na kar mini knjižnico. Sicer pohvalno, ampak,... no že zaradi tega je bolje biti previden.
|
Doslej sem prebrala že ogromno knjih iz raznoraznih knjižnic in priznam, da mi še nikoli ni prišlo na misel, da bi se z njimi lahko okužila. Ne vem, kako so knjige "prijazne" do bakterij. Da jim les ni ravno najljubše življensko okolje vem, papir je pa iz lesa, pa še strani so tesno zaprte in med njimi je malo ali nič zraka - tako, da domnevam, da je še največ bakterij ravno na plastičnih ovitkih. Rok pred branjem ne umivam, saj sproti poskrbim, da ne hodim okoli z mastnimi, po branju pa tudi ne, razen če se lotevam priprave hrane. Ko bomo brali le še e-knjige, tega problema itak ne bo več (ampak ne prestavljam si, da bom nesla s seboj v posteljo laptop ali bognedaj kar PC z ekranom vred). Do takrat si pa lahko omislimo tudi "bralne rokavice"
Pravkar sem končala drugo branje zbirke Otroci zemlje in komaj čakam na prevod 6. knjige. Angleške verzije se raje ne lotim, ker moje znanje angleščine ni dovolj izpopolnjeno, da bi lahko v celoti dojela vse odtenke zgodbe.
Cila