14. apr 2006 21:10
Uh, gledamo, gledamo!
Midva sva ljubitelja spooky sci-fi serij (X-files, Ultraviolet, Dead Like Me, Carnivale, Twin Peaks, Edge of Darkness), pa tudi ostali kultni filmi na DVDjih se nabirajo s svetlobno hitrostjo, se zlasti, odkar jih prilagajo cajtngom, pa tudi amazon in potepi po londonskemu Virginu mi temeljito in globoko gulijo zepe:)). Nad kvaliteto slovenskih izdaj sicer malo godrnjam, ampak za piko odret so pa cisto v redu - tako ali tako nas caka cez nekaj let najbrz blue-ray formatna revolucija in bomo morali spet zamenjat kompletne zbirke, tako kot se je zgodilo z VHSji. Televizije navadno ne morem gledat - bodisi zaspim, bodisi me kaksna bebasta reklama tako pojezi, da jo kar ugasnem. V zadnjem casu zdrzim le ob Frostu, pred tem pa ob dr. Martinu. Imam sreco, ker stanujem nekaj sto metrov zracne razdalje od Kinodvora in Kinoteke, v Kolosej pa zaidem le izjemoma, ker tipicne hollywoodske produkcije v glavnem ne prenasam. Liste najljubsih filmov ne morem napisat, ker jih je na njej vsaj 100, lahko pa morda navedem obe skrajnosti: na eni strani Silence of the Lambs, na drugi Italijanscina za zacetnike, nekje vmes so vsi almodovarski. Kdor lahko iz tega potegne kaksen skupni imenovalec, naj mu bog pomaga :))))
lp, proxima