20. jul 2011 22:17
Hvala za nasvete vendar nič ne bo, jaz namreč že enih deset ( ali več ) let ne hodim v knjižnico. Iz vaške knjižnice sem prebral vse potopise in biografije ( pa še marsikaj zraven ), pol sem pa obogatel. Pred časom sem si namreč zadal nalogo da obogatim. Kriterij za to je bil: bogat sem takrat, ko si bom lahko kupil knjigo ki jo hočem ( želim ) prebrat in to je že enih deset let, sedaj je problem, da več ne dohajam, več knjig kupim, kot jih lahko preberem, tako, da se mi kopičijo neprebrane knjige ( zadnja pridobitev, tri knjige od Negrija, nisem še niti odprl, čeprav imam njegov Imperij v angleščini, tudi ne čist prebran ). Tole knigo od Tolstoja sem po naključju opazil, ko je en ( se mi zdi v Delu ) hvalil, kolk da je fajn, pa mi je prijatelj ponudil, da mi prinese , je ima doma. Priznam, da zgodba pritegne in padeš noter in se bere z lahkoto, vendar sodbe o knjigi ne spremenim niti za pikico ali vejico ( najbrž narobe postavljeno).
Pa, če sem že pri besedi, svetujem izvrstno branje ( resda ni romantika o kurbah in prešuštnicah ): Jared Diamond: Puške, bacili in jeklo, in istega avtorja " propad civilizacij ", pa Simon Singh-ov Veliki pok ( lahko, da moraš bit mal mazohista za to branje, če nisi ravno fizik ), pa Tajne Vojne Gordon Thomasa .......... Žižka pa ne priporočam ( recimo First as Tragedy, Then as Farce ), da me ne obtožijo kakšne propagande, lahko Miltona Friedmana Capitalism and Freedom, sedaj ( menda ) prevedena tudi v slovenščino, da mal vidite na kakšnih nebulozah je utemeljem kapitalizem. Bodi pa dovolj.
sonci, tega pa jaz nisem rekel (......... eni izmed nas ), priznam pa, da jih ( kurb in prešuštnic ) ne manjka.
ežoj