8. dec 2010 12:50
Zelo lepa knjiga Kri cvetlic avtorica Anita A.., ne spomnem se naprej. (dogajanje v arabskem svetu..) LP Amerika amerika
8. dec 2010 12:50
Zelo lepa knjiga Kri cvetlic avtorica Anita A.., ne spomnem se naprej. (dogajanje v arabskem svetu..) LP Amerika amerika
14. dec 2010 16:34
V mlajših letih sem oboževala knjige Pearl Buck, ki je opisovala Kitajsko in to predvsem tradicionalno življenje prejšnjega stoletja . Sedaj mi je prišla v roke prav tako knjiga o življenju dveh kitajskih žensk v 19.stoletju. Prefinjena in lepa knjiga o prijateljstvu,tradiciji in krutosti tedanjega sveta. Ob prebiranju te knjige človek spoznava kako težko in žalostno je bilo življenje v preteklosti, zlasti žensk. Življenje danes je res vredno človeka, čeprav se tega ne zavedamo. Knjiga, ki jo je napisala Lisa See ima naslov Snežna roža in skrivnosna pahljača. Preberite, ne bo vam žal.
14. dec 2010 23:27
O Vikica, hvala za idejo. Tudi jaz sem najbrž prebrala skoraj vse iz opusa te čudovite pisateljice. Prebrala bom knjigo, ki jo svetuješ, potem pa malo osvežila spomin na dela Pearl Buck.
Trenutno pa berem dve knjigi od Erike Johnson Debeljak ( Tako si moj in Pesnik in jaz), Amerika od Kafke in Angeli in demoni od Dana Browna.
naor
15. dec 2010 13:50
Ravnokar sem prebrala dve poplnoma različni knjigi: Jacquie D'Alessandro: Polnočna priznanja (ljubezenska) Patrick Woodhead: Čarodejka oblakov (res priporočam; dogaja se v Tibetu, govori o dveh angležih - plezalcih in o poskusih podrejanja kitajcev tibetance; njihova zgodba se prepleta) Lp
16. dec 2010 12:32
Nora Roberts - Točno opoldne Lakica
6. jan 2011 9:54
Carolyn Jessop - POBEG
Resnična zgodba o pobegu iz ameriške sekte poligamistov
marko b
6. jan 2011 11:25
Loni Makaroni
6. jan 2011 19:44
Berem Berto Bojetu: Filio ni doma.
Erotična, na nek čuden, sprijen način, polna hrepenenja in žalosti.
Težko se prebijam skozi, ježim se ob branju knige, v meni budi nemir.
Vilma
6. jan 2011 20:18
Nike Lane, Life Ascending: The Ten Great Inventions of Evolution; je pa osupljivo branje za tiste, ki jih zanima, kaj počne narava. Sonja
7. jan 2011 0:55
Za tren oka sem precitala: Anthony Bourdain: Kitchen confidential, slovenski prevod je, se mi vsaj zdi, Kuhinja: Strogo zaupno. Zdaj sem še večji Nejeverni Tomaž, kot sem bila prej.
Danes začnem malo bolj zahtevno branje: Gabriel Garcia Marquez, General in njegov labirint, v angleščini, seve.
Vanja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zeljne krpice
Gnetemo, pečemo in jih že jemo