14. dec 2006 6:41
S čim naj premažem piškote, če želim po njih posuti pisani mozaik? Ali jih posujem pred, ali po peki? Marjetka
14. dec 2006 6:41
S čim naj premažem piškote, če želim po njih posuti pisani mozaik? Ali jih posujem pred, ali po peki? Marjetka
14. dec 2006 11:06
Beljakov led bo po moje najboljši (rahlo stepen beljak in sladkor v prahu), lahko pa tudi čokoladno glazuro, odvisno od vrste piškotov. Piškotke se večinoma krasi pečene, sploh s pisanim mozaikom (ne vem kako bi se obnašal v pečici, po moje bi se razpustil in zažgal), če pa želimo da je gor recimo vtisnjen madnelj ali lešnik ga lahko damo že na surove in malo pritisnemo, ter hop v peč z njimi. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
14. dec 2006 11:14
Danes se bom lotila peke medenjakov (testo je že v hladilniku od včeraj). Nekaj bi jih rada premazala z beljakovim ledom (beljak+sladkor v prahu). Ker pa sem precej nova v peki piškotov, imam vprašanje: Ali jih z beljakovim ledom premažem pred ali po peki??? MissLady Sporočilo je spremenil(a) MissLady dne 14. dec 2006 11:15:05
14. dec 2006 12:03
MissLady, ravno sinoči sem jih tudi jaz pekla ( po receptu, ki ga je posredovala Barb), so odlični, mehki, zelo okusni! V led jih pomakaš po peki, najboljše tople, polagaš na rešetko, glazura se hitro suši. Delala sem jih iz polovične mase, led sem naredila po navodilu: 1 beljak, 250 g sladkorja, imela sem ga ravno dovolj za to količino. Lp darkad
14. dec 2006 12:17
sluga, spekla sem pisane novoletne smrečice - pred peko sem piškote namazala z mešanico rumenjaka in smetane, posula z grobim in pisanim sladkorjem in dala peči. Izpadlo je zelo lepo, tako da kar začni posipat! Lisa
14. dec 2006 12:29
darkad, hvala za nasvet!! Se mi pa poraja naslednje vprašanje: Ali me mora kaj skrbeti, glede na to da je potem beljak surov?? Surova jajca, pa znajo delati probleme. MissLady
14. dec 2006 12:37
MissLady, jaz medenjake premažem samo z mešanico mletega sladkorja in majčkeno vode in se krasno svetijo. Če se bojiš beljakov, jih pač ne uporabi! Lisa
15. dec 2006 13:37
Hje hoj Naj se pohvalim, da sem včeraj spekla razpokane piškote, ki so zakon, res dobri, sem jih pa namesto v sladkorju v prahu povaljala v kristalnem sladkorju in prav lepo zgledajo. Ja, pa še medene piškote sem spekla, pa se mi ni dalo z modelčkom izrezovat in sem naredila kroglice in jih malo sploščila, pa so super izpadli. Danes jih bom pa še malo z čokolado okrasila. U kako je fino pečt V nedeljo bojo pa verjetno padle opevane cimetove zvezdice, moram priznat, da se jih kr malo izogibam, ampak želja in radovednost sta preveliki lp, tinuška
15. dec 2006 14:01
Jaz pa sem včeraj spekla pomarančne piškote in marcipanove srčke z rumom. Oboji so odlični, pri marcipanovih srčkih mi je edino težavo povročala bela kuvertura. Upam, da jih doma ne bodo pojedli že pred božičem sonchek
15. dec 2006 14:17
Nisem brala vsega pa ne vem ali je bila ta informacija že napisana. Torej začimbna mešanica za medenjake in speculaas se dobi v Interđparu v Citi parku po ugodni ceni, 99 sit za vrečko. Danes je bilo kar nekaj tega v polici, zato pohitite če tega še nimate. lp VesnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mandljeva juha ajoblanco
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira