19. dec 2005 21:39
Ali moraš dodati še kaj moke, če dodaš 2 dcl mleka? jade
19. dec 2005 21:39
Ali moraš dodati še kaj moke, če dodaš 2 dcl mleka? jade
19. dec 2005 22:59
Ne, nič. Original recept je menda od sestre Vendeline in ne vsebuje mleka. Zala je sprobala oba recepta in rekla, da so z dodatkom mleka veliko bolj krhki in mehki. In tudi sama si, glede na strukturo testa, teh medenjakov brez mleka sploh ne predstavljam. LP, Staša
19. dec 2005 23:10
Staša, hvala za recept. Letos se bodo ti piškoti po vseh verjetnosti topili tudi v naših ustih. kuharica_uharica
19. dec 2005 23:53
Super. Jaz pa nameravam jutri peči kmečke kruhke in že komaj čakam LP, Staša
20. dec 2005 6:22
SLUGA, sprašuješ če je kdo pekel Pomarančne piškote od DUŠANKE. Pekla sem jih sinoči in so izredno dobri. Sigurno bodo še na jedilniku. Oblikovala sem jih tako kot je v receptu, končka sem malo stisnila in naredila obročke. Odlično! Brez najmanjših skrbi se jih lahko lotiš. Pozdravček vsem. ssilva
20. dec 2005 11:41
Ti medenjaki o katerih govori Staša so zakon. Enostavni, dobri, mehki in ne vem več kako bi jih še pohvalila. Poskusite, ne bo vam žal. Lp Palma. Palma
20. dec 2005 11:48
ssilva je napisal/a: |
SLUGA, sprašuješ če je kdo pekel Pomarančne piškote od DUŠANKE. Pekla sem jih sinoči in so izredno dobri. Sigurno bodo še na jedilniku. Oblikovala sem jih tako kot je v receptu, končka sem malo stisnila in naredila obročke. Odlično! Brez najmanjših skrbi se jih lahko lotiš. Pozdravček vsem. ssilva |
20. dec 2005 12:18
ali je že katera delala MOCAROVE KROGLICE(po moje) Bernarda
20. dec 2005 19:11
No pa sem tudi jaz zaključila svojo predbožično peko. Spekla sem cimetove zvezdice, moji piškotki (ene sem premazala z belo čokolado in posula z nalistanimi lešniki, druge sem namazala s temno čokolado in poslula s pisanimi mrvicami), marcipanovi keksi, nougat kolački, čokoladni huzarski krapki, makovi piškoti, razpokani piškoti, sadne kroglice, šape, mandljevi rogljički, štrukeljčki z oreški, kokosovi štrukeljčki, kikirikijevi piškoti, lešnikovi piškoti, dvojni orehovi piškoti, piškoti s kostanjevim nadevom, čokoladne medenjake, lešnikove kockice, orehove malhice. Večina receptov je iz baze in vse mi je dobro uspelo. Cimetove zvezdice sem pa naredila zelo hitro, beljak sem namazala kar s čopičem, če je kje malo "čez" pogledal sem ga pa potem, ko so se posušili odlomila stran. Sušila sem pa v ventilacijski pečici. Hvala vsem za dobre recepte. jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 20. dec 2005 21:59:49
20. dec 2005 20:03
jade, iščem pa ne najdem recepta za piškote s kostanjevim namdevom. Prosim, pomagaj. Hvala, župcaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja stegna z miso pasto
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo