26. dec 2005 12:18
Siba,nekam si se potuhnil zadnje dni. Pane, da si bil okupiran s peko?
Ja bil okupiran, okupator me je zdelal na celi črti.
23.12. Z sinom sva spekla pecivo za Zimski gozdiček iz lectovega testa (Sladki prazniki),sam sem vztrajal do 2:00 zjutraj in mazal glazuro na smrečice,gobice,zajce... Pecivo sem pustil na mizi, da se posuši čez noč. Zjutraj opazim, da ga pol manjka.Cucek si ga je privoščil.
Kolačev in piškotov je namreč že skoraj zmanjkalo,pa sem djal, bomo pa po četrt kolača sadnega kruha podarili prijateljem.
24.12. sem zamesil testo iz 6kg moke(1/2 ržene,1,2pšen.) in cca 4kg sadja,za štiri kolače sadnega in kolač kruha.Testo v pletenjačah je pripravljeno za drugo vzhajanje,ko dobimo obisk in beseda da besedo ob kupici vina seveda,sam pozabim in ,ko me prešine strela, je v peči že tudi padla temp.Vseeno dam kolače not.Čez pol ure, nesema z hčero dva kolača v ventilacijsko pečico, kajti v krušni peči se je kruh sušil ne pekel.Čez čas zamenjam rundo in se spravim nad Smuča pečenega v soli za Božično večerjo(iz foruma).V receptu lepo piše alu folija,sam podložim na pekač peki papir in pečem pri 250C. Papir se je zažgal in solni plašč dimnikarsko črni.V tej ihti pozabim na kruh v drugi pečici(drugo poslopje),pa tudi gostje so bili že na vratih.
Povzetek : trije kolači niso niti za prašiče,Smučeva srajčica na oko nikšna,pod njo enkratno pečeno(priporočam),pes zadovoljen,jaz
Sporočilo je spremenil(a) SIBA dne 26. dec 2005 18:44:15