Arhitekt

urssula  

član od: 25.1.2005

sporočila: 234

tema odprta - 27. okt 2005 9:52 | ogledi: 3.676 | odgovori: 13

Pozdraljene!

Tole sicer nima s kuhanjem nič, ampak ker imate odgovore praktično na vsa vprašanja, vas tudi jaz prosim za nasvet!

Zanima me, ali poznate kakšnega študenta arhitekture, ki bi bil pripravljen zrisati notranjost majhne hiške - samo postavitev prostorov v pritličju in mansardi, nič statike ali kaj takega...

Če poznate koga, ki bi bil pripravljen pomagat, bom zelooooooo vesela!

Hvala vam in lep dan!

urssula

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

27. okt 2005 9:59

Uf, urssula, a iščeš študenta, da bo kaj ceneje? Moji sodelavki je risala prava arhitektinja, lahko povprašam, koliko ji je računala. A si probala si sama s pomočjo kakega računalniškega programa to naredit? Not samo vneseš mere od prostorov in imaš že veliko elementov, tako da samo postavljaš - podobno kot tisti Ikein planner kuhinj. tjas

urssula  

27. okt 2005 10:15

Sem probala samo s paintom neki risat, samo mi ne gre prevec dobro. Si predstavljam da bi mi arhitekt znal bolje svetovat,..... Prosim če vprašaš tvojo kolegico. Bom pogledala tole Ikeino zadevo, morda mi kaj pomaga! Hvala! urssula

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

27. okt 2005 10:28

Odvisno od kod si. Če si blizu LJ, pojdi na fakulteto za arhitekturo in daj oglas - prilimaj list papiprja, da iščeš študenta, ki bi ti zrisal notranjo opremo, morda je tudi na št. servisu kak prijavljen.. Sicer pa kar pogumno v projektivni biro in vprašaš, koliko bi stal nasvet. Verjamem, da ne toliko, kolikor bi sama "falila" če bi kupila neprimerne kose pohištva npr....

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

27. okt 2005 10:30

Na Ikeini strani imajo programček za kuhinje načrtovat, dobijo pa se različni računalniški programi, ki so namenjeni prav načrtovanju opreme prostorov. Ti samo vneseš mere prostora, izbereš, kje so okna, vrata, štekerji, radiatorji,.... in potem imaš nabor različnih kosov pohištva in samo zlagaš - podobno kot lego kocke le da to delaš z miško in tipkovnico. Bom pa povprašala za arhitektinjo in ti sporočim. tjas

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

27. okt 2005 10:31

Pa še glede dobrih in slabih arhitektov. Veliko delam z arhitekti in vsak je malo drugačen, vsak ima svoj stil, svoje način izražanja in reševanja prostorskih problemov ipd... Opazuj arhitekta, če ti je njegov stil oblačenja všeč, ti bo tudi stil projektiranja...vsaj ajz sem to izrazito opazila.

urssula  

27. okt 2005 10:36

Tortica, hvala za ta namig. Tjas, a obstaja še kakšen program za vse prostore podoben temu ikeinemu, ali samo tisti za kuhinje. Ta mi ni preveč všeč, ker je samo za kuhinjo, jaz pa bi rada tudi za ostale prostore. Drugače je pa za prvo silo tudi OK. urssula

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

27. okt 2005 10:44

Program za risanje prostorov je tudi v Autocad-u, sicer je malo težji, ampak priporočam. Mateja

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

16. jan 2007 16:28

Tole temo sem potegnila na plano, ker rabim arhitekta oz. njegov nasvet, kako malo preurediti vhod in stopnišče v hišo. Sem iz Ljubljane in bi rada kar konkretno ime ali biro (lahko na ZS), če imate s kom dobre izkušnje (pa da ni predrag, seveda). Lahko pomagate, prosim? Danca

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

16. jan 2007 18:06

Poglejte na stran inženirske zbornice Slovenije ali društva arhitektov in si poglejte cene za eno uro svetovanja arhitektov. Da ne bo potem neprijetnih presenečenj, kaj je drago in kaj poceni. Mamamia mamamia

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

16. jan 2007 19:50

Na Vrhniki je ena firma, ki se ukvarja tudi z notranjo opremo in načrti hiš. Mislim, da se imenuje Sonet. marelica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti