26. okt 2005 10:26
Siba, za otroške, no zdaj že mladostniške rojstne dneve je treba mularijo malo potipati, kaj jedo in česa ne. Če jaz sinu omenim narezek pride v poštev samo pršut, o kakšni pečenki ni govora. Zato mu moja mama ocvre na kilograme piščančjih filejev, narezanih na trakove, kar se je lahko tudi hladno. Zraven pa morda francoska solata, čeprav mi prakticiramo brez tega.
Kaj pa toast, premazan s kečapom in potresen s sirom, eni z dodatkom tunine ali šunke, drugi brez, tako da bo za vsakega nekaj? V dveh pekačih bo jed hitro pripravljena, pa tudi v naprej se pripravijo in potem samo pogrejejo. Pa skleda kakšne zelenjavne solate (mešanica brokolija, cvetače in korenja, potresena z zelišči in pripravljena kot solata, bo primerna tudi za vegetarijance, če je kdo iz hčerine družbe tak).
Kaj pa kakšna mesna pita? Speče se v pekaču in nareže na koščke (imam en super recept - mešanica krompirja in meltega mesa), je se topla ali hladna. Lahko pa uberete malo bolj "nobel" varianto in spečete rostbif. Postreže se tanko narezan na pladnju ali pa se naredijo rolice z beluši , hrenom ali čem podobnim.
Ena varianta so še krekerji z najrazličnejšimi oblogami (losos, šunka, kuhana jajca, olive, sir...). Naj hčera pove, kaj pričakuje in predvsem koliko se namerava s kuho ukvarjati ziroma koliko je hrana na tej zabavi sploh pomembna. Mamamia
mamamia