A, kdo pozna kašnen dober recept za zimski sladoled? Danes vidla, da ga že prodajajo!
hvala, lp
A, kdo pozna kašnen dober recept za zimski sladoled? Danes vidla, da ga že prodajajo!
hvala, lp
25. okt 2005 19:43
Kakšen pa je ta sladoled? Kje ga prodajajo? facko
25. okt 2005 20:18
Prvič slišim. Prosim za razsvetlitev. Hvala. lp Julija
25. okt 2005 20:22
Na mariborskem kncu to prodajajo že desetletja, tudi pod tem imenom. V slaščičarnah in pekarnah, povsod so ga imeli. Zdaj se mi zdi, da ga imajo v mercatorjevih marketih pa v trgovinah od Kruh Peciva. V kornetu za sladoled je v obliki, kot je sladoled iz avtomata, nabrizgana ena lahka čokoladna krema in ta do korneta oblita s čokolado. Jaz to še zdaj kupim otrokom, ko le vidim, pa čeprav sta stara 20 in 17 let. Oziroma kupim vsaj tri, da ima še mož svojega (jaz ga žal ne smem jesti, ampak čez leto in pol bo nastopilo tudi mojih pet minut...) Mogoče bi lahko pomagala z receptom (korente dobimo za kupit, gre se za kreo) tista naša članica, ki je že posredovala s čebeljim pikom, kot so ga delali v nekdanjih mariborskih slaščilčarnah od Intesa. Ja, zimski sladoled je bil del našega otroštva. Mamamia mamamia
25. okt 2005 20:24
Zimski sladoled...testo kot kornet,nafilano z nekakšno smetanovo kremo,prelito s čokolado. Si to mislila? l.p. Vesna Leben
25. okt 2005 20:26
Zdaj vidim,da me je že mamamia prehitela. l.p. Vesna Leben
25. okt 2005 20:36
mamamia in ostale, kornete kupimo (po navadi jih nabavim v Hočah-Sana), seveda prazne, kremo pa naredim tako, kot so filani Išlerji (v slaščičarni)! Če katera želi recept za kremo, ji ga posredujem. Sem si nabavila pravi recept za kremo, poliješ pa s čokolado (meni glih ne rata čokoladna glazura). Pravzaprav najprej daš kremo v kornet, potem pa to potunkaš v raztopljeno čokolado. To sem delala pred mnogimi leti otrokoma, ko sta bila prehlajena in sta hotela "sladoled"! Sicer, ni bil pravi, pa sta se tudi s "suhim" zadovoljila. LP! Galja P.S. KREMA 14 dkg masla 2 rumenjaka 10 dkg sladkorja v prahu 14 dkg zmehčane čokolade Dobro zmiksaj in na koncu dodaj 2 stepena beljaka! Posebaj zmehčaj 10 dkg temne čokolade in pomakaj filane korneteke v čokolado. Sporočilo je spremenil(a) galja dne 25. okt 2005 20:40:58
25. okt 2005 20:36
mamamia je napisal/a: |
Na mariborskem kncu to prodajajo že desetletja, tudi pod tem imenom. V slaščičarnah in pekarnah, povsod so ga imeli. Ja, zimski sladoled je bil del našega otroštva. Mamamia mamamia |
26. okt 2005 10:51
galyka je napisal/a: | ||
|
26. okt 2005 11:20
Kruha in iger - so rekli včasih - me pa kruha in kulinarike Loni Makaroni
26. okt 2005 12:04
Lahku tudi kulinarike brez kruha, ne redi...(ravno sem pojedla črno štruco z nemastnim sirom, splahnjujem pa z lahkim jogurtom...daleč sem prišla, ni kaj) Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Rižota brez filtra