22. jan 2014 20:44
oooo jaz imam tudi sadni dan Marjja hvala za info za smeškote, jaz sem jih tudi iskala..... hehehee Emelie zelenjavno tortiljo sem pripravila tako, da sem naredila prvo šugo (paradižnik na čebuli plus en mali lovorjev list) in dodala šampinjone. Dušila sem toliko časa, da je se naredila rest gosta omaka. Papriko, rdečo čebula in bučko sem narezala na tanke trakce (home made julienne ). To sem popekla na olivnem olju in dodala sojino omako. Enih 5 minut, pa še manj sem tako pražila. Ko se je vse ohladilo sem pa začela zlagat. Prvo sem namazala na tortiljo paradižnik s šampinjoni, posula z ribanim surovim korenčkom (malo mora hrustat) in na trakce narezano solato ledenko. Po vrhu še zelenjava. In to je to. Zavila v ''rolico'' in pol ovila še v folijo. Drugi dan sem vzela iz hladilnika in imela za kosilo v službi. Res je bila dobra
Danes pa sem itak jedla sadje, za kosilo sem si pripravila kar eno fino sadno kupo. Melona, ananas, borovnice in jagode. Spet sem toliko pripravila, da smo tri sodelavke jedle Zvečer pa sem pojedla eno pest (khm khm dve pesti) oreščkov.
Ok mogoče pretiravam z smeškoti
Lep večer še naprej :)
Vesna1A