10. jan 2014 11:34
barbsec,
lani sem se držala diete dobra 2 meseca in sem kar opazno shujšala, toda lahko bi še malo. Od lani se spomnim, da sem najbolj shujšala v prvem mesecu, potem pa je šlo bolj počasi.Takrat sem imela "v dobrem" vsaj 8 kg, dol je pa v tem času definitivno šlo 5 kg. Po prekinitvi diete sem nekako iz navade živila še vedno ločevala, vendar se s prekrški sploh nisem obremenjevala. Sem se pa še naprej prehranjevala bolj varčno, torej običajno manj, kot pa pred dieto. In veliko sem se gibala ter skoraj vsak dan popila vsaj 1,5l vode.
Po dieti mi je teža zelo počasi naraščala, vendar mi vse do konca decembra ni prekoračila več kot 2 kg.
Sedaj klestim ta nazaj pridobljena 2kg in še kakšne 4 - 6 kg iz zaloge izpred lanske nedokončane diete, če bo šlo.
Tudi sama ne želim shujšati preveč, vendar bi rada po ITM dosegla zlato sredino normalne teže; sedaj sem na zgornji meji, oziroma malo čez že v prekomerni teži.
Bom pa vsekakor "poslušala" svoje telo in počutje, zato ne bom šla v skrajnost. Sem pa že sedaj skoraj prepričana, da pri takšni raznovrstni prehrani do skrajnosti ne more priti in se izgubljanje teže ustavi ali upočasni. Upam, da takrat, ko zmanjka maščobnih blazin.
Mogoče se komu zdi čudno, ko govorim o teh nekaj kilogramih, zato moram povedati, da sem bolj majhne postave in že kar v letih. Pri mojih pogojih vse izgleda drugače, hitro se pozna vsak višek. Maščoba se predvsem rada nabira okrog pasu in to ni zdravo ter ni lepo.
No, in zato sem zopet tu. Če bo treba, pa drugo leto spet.
bršljanka