25. feb 2013 9:51
Pozdravljene,
danes mi poteka 36.ti - OH dan in počasi lezem proti - 5 kg. Sem zadovoljna, čeprav se zdi, da to ni veliko. Se pa že pozna, tako na telesu, kot na počutju.
Do teh dni sem si tudi že nabrala nekaj lastnih izkušenj, "poslušala" odziv mojega telesa na to dieto in ugotovila, da delam nekaj napak. Predvsem na škrobni in OH dan se za kosilo malo prenajem (prevelike porcije), na beljakovinski dan pa jem pravzaprav bolj malo in sem kljub temu sita.
Zato sem se odločila, da bom po kosilu vsak dan popila juho: na beljakovinski dan bo mesna, na druge dni pa zelenjavna, sproti kuhana iz domače zelenjave. Imam tudi navado, da jušno zelenjavo zmiksam in jo popijem z juho vred, da ni sama voda. Upam, da bom na ta način zmanjšala količino glavne jedi na oba moja kritična dneva.
Sladkarije za OH večerjo sem že skoraj črtala z jedilnika, namesto tega raje jem solato.
Popoldanskega prigrizka ni, je pa obvezna črna kavica.
Lačna nisem velikokrat, le v poznih večernih urah me vedno prime, da bi kaj grickala. Običajno se discipliniram, včasih pa za kakšno slano malenkost tudi podležem.
Danes bo za kosilo: testenine z bazilikinim pestom, skleda mešane solate, zelenjavna juha.
Za večerjo pa bo: skleda zelene solate, posipana z, v maslu popečenimi, kruhovimi kockami.
bršljanka
bršljanka