20. sep 2012 20:12
nisva šla na bicikl, še za večerjo sem se "nažrla"
Jutri bo bolje....
marjja
20. sep 2012 20:12
nisva šla na bicikl, še za večerjo sem se "nažrla"
Jutri bo bolje....
marjja
21. sep 2012 7:10
Jutro :)
Marjja, me pa nasmeješ s svojimi zapisi, tudi to je nekaj :)
Kar se tiče sadja sem jaz razumela princip diete tako, da naj bi se ga jedlo le do kosila, popoldan pa nič več. Če je pa kriza in je treba dat kaj v usta, je moja filozofija, da raje sadje kot piškot (to med dieto, da se razumemo, drugače bi z veseljem pojedla kaj bolj konkretnega, haha).
Včerajšnji dan je šel dobro, le urniki me malo jezijo. Namreč v službi načeloma ne morem jesti, tako da bi morala pojest kosilo najkasneje okrog 11h30 (takrat mi pa ne gre), potem ko se vrnem, najprej ob 16h, hitim kuhat, vsa lačna... in bi pojedla celega slona :) Včeraj sem bila tako do 17h na sadju, potem pa akcija, pražen krompir in radič s čičeriko, mmmmmm :)
Danes pa pašta s paprikašem, za večerjo bom pa verjetno odmrznila slivove cmoke, ki sem jih naredila kakšen mesec nazaj. Že čakam :)
Ti pa ne sekiraj se! Tudi če se kdaj pregrešimo je pomembno, da nam to ne vzame volje za naprej! Tako da pozabi na grehe in danes pogumno po ločevalno naprej.
Lep dan!!
kepa11
21. sep 2012 10:50
Aja, no, jaz sadje jem popoldne in dopoldne in še vmes, kadar sem pač malo lačna?? !!!
No, jaz prakticiram tako, da prejšnji dan skuham, dam v hladilnik, potem pa okrog 13 ure na šihtu pogrejem. a take možnosti nimaš?. Ker po 19. uri naj ne bi jedla več kaj, pa večerja naj bi bila ista kot kosilo, samo pol manj- torej npr. makaroni za kosilo, makaroni za večerjo. zrezek za kosilo, zrezek za večerjo. itd.
Eh, glavno, da grejo grami dol:. Samo jaz zdaj že čisto preveč grešim.
marjja
21. sep 2012 16:29
Živjo,
ne v službi nimam možnosti niti jesti, kaj šele pogrevati. Tako da kombiniram; kdaj je ravno na jedilniku kaj, kar mi ustreza, drugače pač počakam na sadju :) Se pa že v prvi rudni, lani, nisem držala tega, da bi jedla isto za kosilo in večerjo. In tudi med sabo mešam recimo različne beljakovine (eden od takih "grehov" je recimo ljubljanski zrezek; meso, sir, pršut, drobtine pa namesto kruha ;) ) Seveda niso vsi dnevi taki, a kakšen sem in tja ne škodi.
Danes ne bo nič s slivovimi cmoki za večerjo, si je mož zaželel pašto, tako da je bom še jaz malo, potem pa sladoled... Jutri pa sadje, juhu :)
Uživaj v hribih!
kepa11
23. sep 2012 8:25
Eh, vse je šlo k !
Grehov sploh ne štejem več, ampak zredila se nisem, danes je mesni dan, med tednom je pa itak lažje.
marjja
24. sep 2012 9:21
Marjja, samo ne obupat, kdo mi bo potem delal družbo?!! :)
Pri meni kar gre, sicer se zgodi, da kombiniram vse mogoče, vendar znotraj dovoljenega. Tako je bila včeraj za kosilo prežganka, bučni polpeti iz baze in veliiika skleda mešane solate z jajcem. Za večerjo pa smo dobili obiske, ki so se najavili v zadnjem trenutku, pa sem skombinirala vsakega po malo (spraznila zaloge) in dala na mizo: mrzle bučne polpete, solato z jajcem, parmezanom in popečenim puranom, piščančje krokete, bakala, pa še malo narezka s salamo in sirom. In kaj mi je potem ostalo, kot da sem še jaz vsakega po malo :)
Danes pa škrobni dan. Sicer mi je krompir zelo všeč, a vseeno imam na ta dan največje težave, kaj pripraviti. Zna bit, da bo za večerjo rižota s šampinjoni...
Kaj dobrega pripravljate na škrobni dan?
Lep dan vsem...
kepa11
24. sep 2012 12:47
No obupala ne bom, za družbo sem pa zmerom!
Kot sem že rekla, ne kompliciram, v glavnem itak jem na šihtu, danes je bila krompirjeva omaka in sojini polpeti, pa sem pač jedla krompir bolj na suho in pol ovsene žemlje, zjutraj pa eno banano. Kaj bo popoldne, pa še ne vem, itak moram ob pol 3 še enkrat jesti malo kosila, da dragi ni siten, potem pa do večera nekako ppreguram s kakim sadjem. Bolj imam problem da malo pijem.
Valjda, da je bila včeraj še rojstnodnevna torta ob 18. uri, ob 20, pa je bilo treba kotletek od kosila pojesti, da vkraj ne pride.
Ampak, kepica, brez skrbi, še sem tu!!!!
marjja
24. sep 2012 14:47
bravo punce, kar tako napraj, saj pa veste stari pregovor: tudi počasi se daleč pride...
No jaz sem na ločevalni, pozabila sem na tehtnico, se pa dobro počutim in danes imam za kosilo zelenjavno enolončnico in košček rženega kruha. Do sedaj pa sem jedla ob 8 domači jurkov groz, ob 10 uri dve mali jabolki in ob pol enih spet grozd in majhno jabolko. Kar ostane od kosila, ki bo nekje ob pol 4 , pa bo seveda za večerjo...pa za posladkanje malo pest orehovih jedrc, da mi sladkor ne pade...pa seveda voda, voda....da se kje ne utopim?
Kyara
24. sep 2012 15:03
A NAJA je obupala???? Dajmo, punca, javi se!
marjja
25. sep 2012 10:08
Pozdaravljene!Nisem obupala, pač pa grešim takooooooooo,da sploh ne vem, kateri dan imam :(najlažje mi je čez teden,ko sem v službi, vikendi me ubijajo :(
držite se...
NAJA974Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Curry riž s tofujem
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko