19. feb 2015 13:53
Simon 92, po svoje imaš popolnoma prav, ampak - na tej temi so ljudje, ki so se ODLOČILI za tole dieto in drug drugega vzpodbujajo k vztrajanju pri njej. Dieta vsekakor deluje in to je tisto, kar članstvo išče.
Ljudje smo različni - eni imajo lepe noge, oči, lase, glas, različne talente (ali pa nič od tega...) in vse je v redu, vse se tolerira, dokler ne pridemo na težo, salo, postavo. Ne gre le za zdravje (navsezadnje lahko en zmeren debelušček živi super zdravo in aktivno), ampak za pritisk medijev in družbe. Ni ljudi, ki bi bili bolj diskriminirani kot debeluhi. Kakšne članke sem v zadnjem času prebrala ! - o manjši inteligenci debelih in njihovih otrok, o manjši produktivnosti, slabši koncentraciji, nesposobnostih vseh vrst, hipohondriji,...itd..itd. Si predstavljaš, da bi kdo napisal članek s tako vsebino o iksastih, kobalastih, škilastih, plešastih, ali bognedaj istospolnih? Pogrom bi bil velik in takojšen. Debela ženska pa mora brati, da je butasta in se ob tem čutiti še krivo.
Zato si večina prizadeva biti vitek, ali vsaj približek temu. In v ta namen počne vse kar utegne pomagati. Obljubljati nekomu, da bo z minimalno spremembo čez pet let idealne postave, je vprašljivo. Prvič dolga doba ne stimulira, drugič se pa tudi na minimalne manjke telo sčasoma navadi in ne hujša več .
Nisem bajsa, ne hujšam, sem pa enkrat po tej metodi. Shujšala sem. si pokvarila v celoti prebavo in se tega ne grem več. Mnogim pa baje uspe. Dokaj hitro - prej kot v letu dni. Torej jih pusti da poskusijo.
Lisa