Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Lotti  

član od: 13.10.2006

sporočila: 343

6. feb 2012 10:14

kkristinak pozdravljena,

tudi sama sem na dieti, in isto kot ti... premražena do konca... oblečena kot medved, obuta v termo copate, spat hodim s termoforjem... samo če je to cena da se stopi kak kg bom potrpela...  se ne dam niti mrazu, obdobje, ko pa sem bila še malo lačna pa sem že tako premagala...

pa od cajta do cajta malo pomigam, pa je tudi bolje - se na tak način malo ogrejem, pa vroč nesladkan čaj pijem, ki ga nisem nikoli marala, pa me segreje od znotraj... 

tako da korajžno naprej kkristinak, obleci se in držimo pesti za vse nas na dieti...

Lotti

"PETJA"  

član od: 5.11.2007

sporočila: 14

6. feb 2012 11:20

živjo bejbe

danes je moj vodni dan  ojojojojoj....... upam da mi  uspe držite pesti

ajdi smejte se pa se tipkamo

"PETJA"

SINDY  

član od: 12.9.2008

sporočila: 79

7. feb 2012 8:20

Preživela .... vodni dan namreč. Sicer je bil moj dan sestavljen in pitja čajev, in skodelice čiste zelenjavne juhe. Mislim da ga nisem "pihnila" preveč mimo, saj je tudi v "zdravih postih" predvideno pitje čiste juhe (beri vode od kuhane zelenjave).

Včeraj sva bila z možem na smučanju - uživancija, le temperature so bile -16, tako da sva s smučanjem hitro zaključila.

Da nas ob dieti zebe ja normalno, saj telo dobi manj kalorij in energije, ki jo potrebuje za ohranjanje telesne temperature.

Lep, topel pozdrav

SINDY

boob  

član od: 28.9.2009

sporočila: 11

13. feb 2012 11:53

pozdravljeni,

tudi jaz sem se odločila da ponovno poskusim z to dieto. . .prosila bi vas pa za pomoč

Kaj lahko jem za zajtrk?

kam spada kislo zelje. . a je nevtralna zelenjava?

in kam kuskus?

za odgovor se vam zahvaljujem

lp

boob

SINDY  

član od: 12.9.2008

sporočila: 79

13. feb 2012 12:16

Pozdravljene,

po "dolgem času" se ponovno oglašam. Vse teče kot "namazano", razen kg, ki počasi, počasi, počasi ... po dag-ih zapuščajo moje obline.. Počutim se krasno, posebej ker zunaj sije in ker je danes na jedilniku OH dan. Ponovno imam na jedilniku testenine (se jih držim kot pijanec "plota") z gobicami ter skledo solate.

Za večerjo pa veseli del ...

Dobrodošla med nami boob. Za zajtrk lahko ješ sadje (2 kosa enakega sadja npr. pomaranče, mandarine, ...)

Kislo zelje je zelenjava, ki ga lahko uporabiš kot solato pri obroku namesto solate ali zelenjave. Tole pa kopiram iz prejšnjih objav: 

"Ker nisem strokovnjak in ker je pri določenih živilih vprašanje ali sodijo bolj med šrkob ali OH se ravnam po tem: vir mojplanet.si. tale link sem dobila pred časom na kulinaričnem forumu

OGLJIKOVI HIDRATI

Ajda, bambusovi vršički, bulgur, aromatičnega vina, citronat, češpljevi cmoki, dušene gobice, kaneloni, kruh (vse vrste kruha in krušnega peciva brez dodatka beljakovin), kaneloni, Kuskus, lešniki, mandeljni, oranžet, oves, palačinke, pecivo (vse vrste, če je le mogoče iz polnovredne moke ali sveže zmletega žita, pečeno brez dodatka beljakovin), pecilni prašek, pira, pistacije, pivo, proso, pšenica, rižev papir, rožičeva moka, rž, sadna ali zelenjavna pizza, sezamova semena, sladila (koncentriran jabolčni in hruškov sok, javovov sirup, med, trsni sladkor ter neprečiščen trsni sladkor), ščir, tapiokin škrob, testenine (vse testenine brez jajc oz. jajčnega beljaka, npr. ajdovi, durini, riževi, stekleni rezanci ),topinambur, tortilje, zdrob, zelena pira, zelenjavna lazanja, žita

ŠKROB

Arašidi, divji riž, fižol v zrnju, gobe, ječmen (to je ričet), jota, koruza, koruzni njoki, ajdovi žganci, kostanj, čičerika, krompir (sladki krompir, krompirjev škrob), kruh, kvinoa, leča, oves, polenta, prebranac, krompirjev golaž, proso, puding, riž, stročji fižol, suh grah, svež grah, tofu."

Lep sončen pozdrav,

SINDY

boob  

član od: 28.9.2009

sporočila: 11

13. feb 2012 17:04

ooooo HVALAAAA :)

boob

Mateja_g  

član od: 22.5.2011

sporočila: 4

14. feb 2012 10:03

Za zajtrk do kosila lahko ješ 3x vitaminski/sadni obrok. Katerokoli sadje, zelenjava ali orščki. 

Kislo zelje je nevtralno živilo, ki ga lahko ješ kadarkoli. 

Kuskus pa mislim da je za OH dan dovoljen. 

Pa srečno, jaz sem danes že 29. dan, skopnelo je 7 kg.  

Mateja_g

f0rk  

član od: 3.11.2011

sporočila: 68

24. feb 2012 16:49

pozdravljene!

najprej čestitke in dobre želje za vse, ki pridno ločujete

2 leti nazaj sem s pomočjo te diete izgubila 10kg, zdržala sem nekaj več kot 60dni. po tem nisem več ločevala živil, tudi zajtrk ni bil samo sadni. sedaj sem po porodu in še vedno sem na istih kilogramih, so se pa malo drugače razporedili   do poletja bi rada izgubila kakšen kg in še najraje po že preverjeni metodi. ker pa človek marsikaj pozabi me zanima, če lahko na sadni dan jem zelenjavo-kakšno juhico bi z veseljem zmazala

f0rk

diana65  

član od: 24.5.2011

sporočila: 22

24. feb 2012 16:56

Pozdravljena fOrk, seveda lahko ješ zelenjavno juho, jaz to redno prakticiram, sploh pozimi mi paše nekaj toplega za pojest na sadni dan.

pa le pogumno naprej,

diana65

Mandica  

član od: 19.11.2011

sporočila: 31

5. mar 2012 13:08

Pozdravljene!

Tudi jaz sem začela z dieto oziroma ločevanjem. Sicer šele od včeraj, tako da imam danes škrobni dan. Za zajtrk sem pojedla eno banano, malica pest amer.borovnic sedaj za kosilo pa sem si pripravila segedin. Tudi za večerjo bom jedla segedin. To dieto izvajam 3.krat. Prvič sem zdržala le 1 teden (sem bila vrjetno prestroga do sebe), tudi drugič nisem dolgo zdržala-le pičla 2 tedna (v kateri sem dol vzela 4kg).

Ampak tokrat upam,da mi uspe, imam občutek da imam močnejšo voljo, saj si res zelo zelo zeloooo želim, vsaj enkrat v življenju obleči obleko- v kateri ne bi imela pomislekov, da mi ne paše oz.da sem preširoka.

:)

Lp

Mandica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti