26. okt 2010 14:49
Najprej hvala s.marinki4 za vzpodbudne besede. Očitno se je telo res moralo navaditi na spremembo, saj se zdaj (19. dan) že v redu počutim. Aja, pozabila sem omeniti, kakšna je bila moja začetna teža in kakšen je moj cilj. Začetna teža 67 kg pri 170 cm, cilj 62 kg, če bi bil kak gram manj, ne bi protestirala. Pozdravljam pa tudi vse, ki ste se pridružile za mano. Psyche mislim da si si glede škrobnega in OH dneva načeloma prav zapomnila, samo kolikor je meni znano so tiste pice bolj asketske, torej brez sira in salame in tune (=testo, omaka, zelenjava), sladkarije so pa samo za večerjo na OH dan, pa še tu naj ne bi bilo pretiravanja. Juha je, kolikor jaz razumem, dovoljena vse dni, še na vodni dan imaš lahko čisto zelenjavno juho (torej brez vsega, samo tekočino). Problem je le, kaj daš noter. Torej na beljakovinski dan imaš lahko celo mesno ali ribjo juho ali pa zelenjavno juho (brez zakuh) oz. enoločnčnico z mesom /mesnimi cmočki, na škrobni dan so dovoljene juhe s krompirjem, stročnicami ali rižem (npr. jota ali ričet brez mesa), na OH pa imaš brez težav mineštro s testeninami. Čisto vsak dan, tudi vitaminski, lahko uživaš v juhah iz različne zelenjave brez zgoraj omenjenih dodatkov. Le na vitaminski dan moraš paziti še, da je brez maščobe in da dodaš manj soli (če ti uspe brez, še toliko lepše, meni pač ne). Prigrizkom se skušam izogibati, jih pa načeloma niti ne rabim, saj vsakih nekaj ur dopoldne oz. popoldne za malico lahko poješ sadje. Če je zares kriza, pojem nekaj oreškov (člešnikov/orehov/mandljev/ indijskih/ brazilskih oreškov). Vsem želim uspešno hujšanje! motovilčica