27. feb 2015 17:44
Zdravo. Jaz danes guram komaj šesti dan, na beljakovinah. Moram rečt, da sem včeraj komaj premagala samo sebe pri vitaminskem dnevu, kako sem se spogledovala z vsemi dobrotami v hladilniku!!! Pa sem premagala na rami in se mu uprla. Je bilo pa težko res.
Danes sem se tudi tehtala iz same firbčnosti in ugotovila, da mi tehtnica kaže 1,3 kg manj. Na veliko potrebo nisem šla že 2 dni, kar me malo skrbi.
Jedilniki pa so šli do sedaj takole; beljakovinski dan: pomaranče, meso+kruh, zvečer meso, škrobni dan: pomaranče, kot neke vrste kitajski pečen riž z zelenjavo, zvečer poleg riža še kislo zelje v solati, OH dan: 2 banani, 1 pomaranča, makaroni s hitro omako (mezgo razredčim z vodo, dodam pica začimbe, malo soli, popra, česna, čilija, prelijem po makaronih in jem mrzlo), zvečer pa 3 palačinke vsaka namazana z drugačnim nadevom /bolj na tanko, in zraven skodela kakava, čokolado pa sem spustila ker mi ni pasala, sadni dan; zjutraj pomaranče, banana, kosilo zdušeno zelje, malica banana, večerja zelena solata z naribanim korenčkom in za posladek 2 pomaranči, spet beljakovine danes: stisnjen sok iz 2 pomaranč in 1 limone, malica banana, malica 2 jabolko, kosilo: 2 rezini rženega kruha, piščančje prsi salama nekje 13 dag, zraven zelena solata, večerja pa bo piščančji zrezek s šampinjoni in korenčkom.
Vse dni pijem kavo z mlekom in zjutraj si dodam še pikič sladkorja!!! Temu grehu se ne odpovem to je pa v bistvu to. Ne jem točno vedno po 2 sadeža hkrati, včasih tudi enega če mi tako zapaše, se pa držim tega da po kosilu sadja ni več - razen na vitaminski dan, ko brez banan ne bi šlo!!
Moram pa tudi povedat, da se veselim v bistvu vsakega dne posebej - sadje obožujem, zelenjavo prav tako, na beljakovinski dan mi je wau to, da si lahko naredim sendvič z mesom, škrobni dan kakšen krompirjev golaž ali riž, na OH pa se bolj kot testenin seveda veselim večerje
Pišite še ostale kaj, da si bomo v spodbudo!!
Jelena