Začimbe

Elen  

član od: 5.9.2005

sporočila: 201

tema odprta - 12. okt 2005 13:40 | ogledi: 3.313 | odgovori: 7

Pomoč bi prosila. Za darilo rabim kupit začimbe, kakšne bolj eksotične. Kje v Lj, po možnosti v okolici BTC-ja? Kakšna ideja???

Hvala že v naprej vsem!

Elen

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

12. okt 2005 14:02

Misliš že pakirane ali v "rinfuzi"? Že pakirane dobiš skorajda povsod, predvsem pa v trgovinah kot so leclerc, Interspar, Mercator. Mešanica curry, kardamom, kurkuma, janeževa zvezda, gorčična semena, sušen čili, laos, garam masala, sambal oelek, sušena ali vložena limonina trava, vloženi zeleni in rdeči čiliji....hitro jih boš nabrala za polno košaro.Mamamia mamamia

Elen  

12. okt 2005 14:08

Super si!!! Le kaj bi mi tukaj brez tebe.... Sploh nisem vedela, da obstaja toliko vrst začimb Bilo kakšne začimbe podo prišle prav, malo mešano za darilce. In to so se spomnili ravno name, ker grem danes slučajno v LJ. Ne maram daril kupovati, ker nikoli ne ve vem, ali bo ok. Kaj pa stojala za začimbice, bi se to dalo kje dobit?? Hvala še enkrat. Elen Sporočilo je spremenil(a) Elen dne 12. okt 2005 14:19:26

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

12. okt 2005 15:46

Elen, v Merkurjevih trgovinah sem videla ljubka stojala za začimbe, s posodicami oziroma stekleničkami, polnimi začimb. Poglej, mogoče ti bo ustrezalo. Jaz sem namreč bolnik na začimbe in imam doma vse živo, pa kamorkoli grem si privlečem vse živo, tudi znanci in prijatelji, ki gredo kam, vedo, s čem me najbolj razveselijo - kakšna poceni kuharska knjiga ali pa začimbe... Mamamia mamamia

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

12. okt 2005 15:58

Elen, v Cityparku boš v trgovini 1000 in en dar dobila nekaj različih stojal za začimbe, pa tudi v samem Šparu jih imajo nekaj vrst. Dobiš različne variante - plastiko, steklo, steklo/kovina, steklo/les. Cene so različne, odvisne tudi od števila posodic zazačimbe, ali je le polička ali vrtljivo,... Jaz sem pred par leti dobila plastičnega vrtljivega in sem bila z njim zelo nezadovoljna. Plastika mi sploh ni bila všeč (maščoba se je vpila v pokrovčke), pa tudi tisti vrtljiv sistem se zaradi tega, ker je plastika lahka, ni najbolje obnesel. Stekleno/lesena različica se obnese bolje. Tudi v Merkurju (ta je le par 100 metrov naprej od Cityparka v BTC), kot ti je že napisala mamamia, imajo kar nekaj izbire. Vrtljive, na poličko, obešančke,.... cene pa se po mojem spominu začnejo pri približno 3000 tolarjih. tjas

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

13. okt 2005 17:28

Tudi nekateri kovinski so prav srčkani - iz debelejše žice... Pri nas doma je oče naredil poličke za začimbe in je to 1A s čtrtico! Sueper se obnese, ker toliko začimb, kot jih jaz "NUJNO" rabim, toliko jih ne gre v 5 stojal... Tako da je to najboljša rešitev za take "paciente":) Sicer so mi pa stojalca zelo všeč, kako bova mela v najini kuhinji še ne vem, ker je manj prostora in okno se tako odpira, da ne vem, če bojo take poličke kot doma možne... bomo videli:) Veri

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

14. okt 2005 1:41

kakšne bolj posebne začimbe - take ki jih drugje ni za dobit - lahko kupiš tudi v Hare Krišna centru v Šiški. LP ivonja

Elen  

17. okt 2005 15:17

Hvala vsem. Sicer sem že kupila darilce, vendar je vsak nasvet še vedno dobrodošel. Pa lep sončen dan vsem!!! Elen

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti