12. okt 2005 15:31
Za čokoladni obliv vzamem jedilno čokolado (raje kvalitetnejše, tiste po jurja za kilo so bolj tako), nalomim v skodelico in prilijem navadno belo olje. Na 10-15 dag čokolade okoli 1 dl. Previdno segrejem, čokolada se ne sme pregreti. Jaz delam v mikrovalovki na majhni moči. Pravzparav se segreje samo olje, v vročem olju pustim, da se čokolada zmehča, potem zmešam.
Priznam, grozno mi je gledati tisto olje in misliti, da bomo to pojedli. Poskušam delati miže
. Ampak obliv se lepo razliva (ne čisto vroč seveda), čez noč se zagotovo strdi do trdega (četudi na začetku misliš, da se ne bo), pri rezanju se ne lomi, ne packa, na pecivu se lepo sveti. Kar je res, je res.
Poskušala sem že s sladko smetano, maslom, vodo, mlekom ipd., pa ostajam pri svojem "nagravžnem" olju. Tolažim se s tem, da kupujem čimbolj kvalitetna bela olja, pa se vsaj nekaj poravna. In seveda so jedci (ki niso videli postopka) navdušeni.
Biskvit? Osnovno sočnost mu daje maščoba že med sestavinami. Potem vlaženje. Sicer pa so vse to zgoraj že lepo opisale.
LP Fani