Večerja

NIA  

član od: 21.10.2004

sporočila: 208

tema odprta - 12. okt 2005 6:31 | ogledi: 2.762 | odgovori: 13

zvečer dobim obiske,no malo prej tako da bo to pozno kosili in večerja-prosim za pomoč kaj pripravit je pa to za 8 oseb.prosim za pomoč in že vnaprej hvala.od vas vedno dobim zelo dobre in uperabne nasvete.

NIA

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

12. okt 2005 9:44

Jaz bom soboto za deset ljudi med drugim pripravila hajduški čevap. Tačas, ko se peče v pečici, pripraviš vse drugo. Gre pa tako: teletino ali jagnjetino narežeš na kocke, približno tri krat tri cm, in zmešaš z oljem, soljo in poprom. Dodaš na kockice narezano čebulo, nekaj strokov stisnjenega česna in na rezance narezano rdečo in zeleno papriko. Vse skupaj premešaš, dobro zaviješ v alu folijo in daš v pekač. Pečeš v naprej ogreti pečici pol do tri četrt ure na 200 stopinjah. Jed razpreš pred gosti na mizi - tako lepo zadiši, pa še izjemno okusno je, saj se meso duši v lastnem soku in v soku zelenjave. Za prilogo lahko narediš kakšen krompir. To mi je prvo padlo na pamet. Pa še ideja za krompir. Skuhaj ga v kosih. Na maščobi segrej olje in ko je toplo dodaj gorčična semena. Ko ta začenjo skakati iz posode, strei v posodo na polmesece narezano čebulo in malo prepraži, toliko, da čebula uplahne, ne sme pa porjaveti. Potem dodaj krompir in kurkumo (lahko pa tudi curry, a je originalen recept s kurkumo) in zalij s čisto malo tekočine (jaz dam žlico vina in žlico vode). Dobro premešaj in po želji dodaj še kuhan grašek, lahko pa, sploh če je jed za prilogo, tudi brez teh zelenih zrnc. Mamamia mamamia

NIA  

12. okt 2005 10:53

mamamia brez tebe bi bilo na kulinariki zelo dolgčas-vse obvladaš,res si pravi talent,mogoče bom poslusila danes ali v petek iama 15 ljudi-gasilci in v sobot 25-prijatelji tako da res hvala alhko pa še kakšen namig,ga bom zelo vesela.veš mož ima danes abrahama tako da mu sedaj ni več dolgčas ,ker sta dva. NIA

mamamia  

12. okt 2005 11:56

Nia, jaz že tri dni "mozgam", kaj naj neki stalni druščini pripravim v soboto zvečer. Tale hajduški čevap bo gotovo zraven, ker je preprost za pripravo, sploh ker jaz meso mariniram že dan prej in potem samo še dodam zelenjavo in v pečico s stvarjo. Govedino bom naredila v nekem curryju, je mož že izbral recept, pa nekaj bo iz perutnine, tudi zelenjave ne bo manjkalo. Malo mi navrži, kaj radi pojedo ali v katero smer nameravaš pripravljat, pa ti še kaj pošljem. Saj veš, več glav več ve. Sem se spomnila. Imam en super recept za govedino, malo vleče na arabsko. Nam je okus kar blizu, jed pa je peprosta za pripravo, saj se dela v enem piskru in počasi kuha, tako da lahko tačas postoriš še kaj drugega. Za 20 ljudi in več je to praktično - nekaj v pečici, nekaj na štedilniku, ni ti treba nenehno mešati. Mene čaka nekaj podobnega konec meseca in v začetku novembra, ko bo treba dvakrat delati pojedine za družinske przanike. Kar oglasi se, Mamamia mamamia

maricaduso  

član od: 21.3.2003

sporočila: 78

12. okt 2005 12:53

Mamamia, nam zaupaš recept za to govedino. Sliši se slastno. Hvala

NIA  

12. okt 2005 12:53

za prdejed bo bograč,tako da imam potem več časa za drugo-obvezno moram naredit polnjene šampinjone ker se ful navdušeni,recepta neben noče imet ker pravijo da je preveč dela,telečja prsa filana pa ne vem kaj še-govedina bi bila tudi super prosim za recept,kakšne pa kaj priloge in tudi še kakšna vrsta mesa bo dobrodošla,imam same dobre jedce pa nič zbirčne NIA

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

12. okt 2005 13:37

Nia za prilogo lahko narediš pečen krompir, kakšno zelenjavno zloženko, kremno špinačo, pa tudi zelje in repa sta na mestu sedaj ko je tako jesenskio vreme. Lahko tudi kaj s kostanjem kombinirate (pire iz krompirja in kostanja). No če bo kakšna omaka zraven pa tudi testenine pašejo. S čim so nadevani šampinjoni? Pa če bo mamamia napisala tisti arabski recept, zraven paše kuskus...lahko mu ddaš gobice, zelenjavo ali pa samega.... ANJA

mamamia  

12. okt 2005 14:05

Bom od doma poslala recept za to govedino, da ne bi kaj zašuštrala s kakšno začimbo. Kot prilogo lahko ponudiš kus kus (hvalabogu, tudi ta je preprost za pripravo) ali navaden kuhan riž. Z gobami jaz ne bi kvarila te govedine in tudi kus kusa ne v tem primeru, je okus dovolj izrazit, da je kusu kus res samo spremljava. Mamamia mamamia

NIA  

12. okt 2005 14:18

še boljš saj tko ne bom imela časa se preveč ukvarjat z gobami.mamamia res hvala NIA

NIA  

12. okt 2005 16:08

drugače gobice nadevam z betki,pršutom,sir,vse to bna čebulci mal potenstam in dodam začimbe,PANIRAM in to je to,to pri nas jedo kar tko brez vsega . NIA

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

12. okt 2005 19:07

Nia je to dobro tudi mrzlo? Lumpica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti