7. okt 2005 11:48
Ja z imam doma meni najljubšo rešitev - veliko kuhinjo z jedilnico ( do 10 oseb), v dnevni sobi, ki je povsem ločena ok kuhinje, pa še eno jedilniško mizo, za katero nas gre tudi do 14. Rešitev za vonje je v dobri napi. Stane res premoženje, a moja prijateljica kuha dobesedno pred nami, pa se v prostorih niče ne vinja. Njena jedilnica je ob kuhinji, dnevna soba pa se nadaljuje takoj za jedilnico in ni nikdar nobenega vonja, pa če kuha ne vem kaj. Ko bom jaz prenavljala kuhinjo, mi za dobro napo ne bo žal dati denarja. Glede mariniranja pa: jaz meso vedno mariniram kar čez noč. Tudi če si naslednji dan potem premislim, meso v marinadi ostane pač še en dan dlje. Flash: tudi jaz kuham na keramični plošči, a ne v voku od "soseda". Mimogrede, tista posoda splohni nikakršen vok (ima daleč preširoko dno, pa tudi trebušast je, kar pravi voki niso). Imam litoželeznega z ravnim dnom, ki se tudi na steklokeramiki dobro segreje (mimogrede: maščobo vliješ v vok šele takrat, ko se iz suhega voka začne kaditi; to je znak, da je dovolj vroč, da vliješ vanj maščobo in začneš peči meso). Koščke mesa (biti morajo tanki, ploščati, nikakor ne v kockah) preliješ s sojino omako, dodaš malo ingverja, lahko tudi ostrigine make (dobirš jo tudi pri nas, oysrer sauce), pa olja, dobro premešaš in posodo dobro pokriješ. Pusti vsaj nekaj ur, ali pa čez noč. Pljučna gotovo veš, da je najboljši in najbolj mehek kos govdine, bočnik pa je tudi sočen (iz njega delamo večinoma golaž, jaz ga uporabljam tudi za enoločnice in rižote, in kot ste prebrale, tudi kako kitajsko jed, ker se da lepo rezati). Pozdrav, Mamamia mamamia