7. okt 2005 7:58
mamamia, potem si lahko srečna, ker očitno kupuješ dobro meso. Tudi moja govedina je mehka, če mi jo da mami (brat ima kmetijo in za sebe vzgojijo posebno žival), kadar pa jo kupim pri mesarju (žal je to največkrat pri NS), pa je druga pesem. Ni tako mehka, kot bi morala biti. Kljub visoki temperaturi. Problem, ki ga vidim, pa je, da premalo mariniram. Domov pridem pozno, na poti v avtu razmišljam, kaj bom skuhala in potem je treba hitro. Za kitajsko kuhinjo (ki je pogosto na programu) imam že meso, razrezano na pravilne koščke, v zamrzovalniku. Na hitro oddajam, kratek čas mariniram in gremo.
Tisto s kivijem je super. Meso je bilo zelo zelo mehko in okusno.
Še eno vprašanje oziroma pomislek glede kitajske kuhinje. Kadi se in vonja. Midva sva v fazi obnove hiše. Pravkar sva jo kupila in spomladi se lotiva temeljite prenove. Dilema. Kako locirati dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo? Sedaj je moderno, da je to v bistvu en sam prostor. Tudi meni je to všeč, samo moja kitajska kuhinja!!!?? To pomeni, da bo vonj in dim tudi v dnevni sobi. V svojem prejšnjem stanovanju je bilo tako in mi ni bilo všeč. Sedaj sva v hiši s klasično razporeditvijo prostorov in ni problema. Zaprem kuhinjska vrata in odprem okno. Razmišljam, da bi v novi hiši sicer imela prej omenjene prostore povezane, vendar bi med kuhinjo in ostalim delom bila neka drsna vrata, ki bi sicer lahko bila odprta, ko bi se cmarilo v voku, pa zaprta. pa veliko okno v kuhinji, da je lahko odprto.
Kakšne so vaše izkušnje? Ali se tudi vam kadi? Da ne omenjam cvrčanja, ko se meso iz marinade da v zelo vroče olje!!
Sporočilo je spremenil(a) mimika dne 07. okt 2005 08:49:00