Za tiste, ki delate čokoladno torto s čokoladno smetano (čokolado stopimo v smetani, damo v hladilnik, drugi dan stepemo). Kako se ta torta obnaša, če jo namažemo zvečer in razrežemo naslednji dan? Se to obnese ali se krema vpije v biskvit, stopi in teče ven ali kaj podobnega? Hvala za odgovore!
Čokoladna torta - nujno!!!
![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
6. okt 2005 13:27
To se ful obnese. Je pa varianta , da smetano stepeš in počasi dodaš stopljeno in ohlajeno čokolado. Če je prav narejena se ne upije v biskvit in tudi ne steče. Kar pogumno jo poiskusi. LP, Klavdija![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
6. okt 2005 14:20
Kot je rekla 631141 - ta krema se zelooo obnese in je super. Nič se ne vpije, nič ne teče. To je meni daleč najljubša krema za torto![](/forum/icon_smile_palecgor.gif)
![](/userdata/avatar/ENPL55fZZK2T86Vo11Nd.jpg)
6. okt 2005 14:28
Tako kot pravijo dekleta, je to ok varianta - nazadnje preizkušeno v ponedeljek oziroma v noči s poned. na torek. Kremo sem v torto namazala zvečer in zjutraj je bilo vse skupaj super. Krema nič ne teče, nič se ne vpija v biskvit (tega sem raje natopila z rumom in ga potem premazala s tankop lastjo marelične marmelade). Res pa je, da mor abiti krempa kompaktna: jaz delam v razmerju 1 dl sladke smetane na 10 dag jedilne čokolade, potem pa ob stepanju kreme dodam še kremfix (enega na 2 dl smetane). Mamamia mamamia![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
6. okt 2005 14:51
1dl smetane in 100 g čokolade![](/forum/icon_smile_question.gif)
![](/forum/icon_smile_question.gif)
![](/forum/icon_smile_question.gif)
![](/userdata/avatar/GByMB0GS87sc8Zo5j4ns.jpg)
6. okt 2005 14:57
Ta krema je super, naredim enako kot Staša, običajno 3 smetane po 2,5 dl in 30 dag jedilne čokolade. Jo je pa treba mešat, mešat... Se ne naredi tako hitro krema, kot, če bi stepal smetano. LP![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
6. okt 2005 15:15
Delam kot MAMAMIA ,samo s to razliko, da dodam še 1 veliko žlico temnega kakava -vedno uspe . lp Marta![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
6. okt 2005 15:19
Pa se lepo raztopi kakav v prahu? ===![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
6. okt 2005 16:07
Hvala za nasvete! Torta bo poročna in se res ne sme spriditi...![](/forum/icon_smile.gif)
![](/userdata/avatar/ENPL55fZZK2T86Vo11Nd.jpg)
6. okt 2005 17:39
Stasa, meni vedno uspe. Krema se potem, ko čez noč odstoji v hladilniku, naslednji dan hitro stepe inje lepo gosta. O razmerju med smetano in čokolado sem prebrala v eni reviji o tortah in se osnove držim. Sicer pa po navodilih iz te revije lahko razmerje poljubno spreminjaš, razlika je potem v kompaktnosti kreme. Doslej je ratalo. Mamamia mamamia![](/grafika6/ikona-avatar-prazen.png)
6. okt 2005 17:43
No, bom poskusila enkrat tudi tako. LP, StašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Video recepti
![Fotografija se nalaga](/grafika7/slika-se-nalaga.png)
Polpetki iz melancan
![Fotografija se nalaga](/grafika7/slika-se-nalaga.png)
Poletni svaljki z dimljenim lososom