8. okt 2005 0:25
Malc, moja mama jih ima 64. Novembra so ji opraviil tisto... kako se že reče??? Z eno sondo so ji šli po glavni žili iz dimelj so srca, da so vidli, v kakem stanju je ožilje, srce in zaklopka. Za tem je morala pri domačem zdravniku opravit še par pregledov (sluh, zobje,....) in izvide poslati v Klinični. Kjer so seveda izvide izgubili. Marca sem, jaz oprimist, klicala na kardio oddelek in nadlegovala in utrujala, naj mi vsaj približno povejo, al bo operacija čez pol leta al čez dve..... in tako je gospa na drugi strani ugotovila, da manjkajo izvidi. Še dobro, da sem mami takrat tečnarila, naj naredi kopije vseh izvidov. Tako smo jim kar po faksu poslali te izvide in začeli čakat spet znova... Kot sem že omenila, je prejšnji mesec ministrstvo za zdravje dalo 5,5 miijarde tolarjev za skrajšanje najbolj "sramotnih" čakalnih dob in tu so že prvi učinki... med drugim tudi vabilo moji mami. Moj nasvet - bodite tečni, tako kot sem bila jaz. Kličite na oddelek za kardiologijo v KC (če seveda spadate po Klinični center, če spadate pod Maribor, kličite v tovrsten oddelek tam). V KC imajo v bistvu pisarno za informacije v vsakem oddelku. Jaz sem jim razložila, kaj hočem in kaj me zanima.... in se je gospa le potrudila obrtniti par papirjev. Ko so papirje imeli, sem nato klicala na interno kliniko, kjer so mi zelo zadržano okvirno povedali.... po leta plus ali minus... Srečno in bodite ustrajni. Če ima tašča kardiologa, h kateremu - upam - hodi na kontrole, je tudi njegova dolžnost in možnost, da urgira. tjas