3. okt 2005 21:47
Nič se ne boj oblikovanja tort, samo veselje in cilj je treba imeti. Oblate in kremo znaš. Na enako velik papir si narišeš obliko, papir položiš na (že prerezan) biskvit in samo obrezuješ. Vse pomanjkljivosti tako potem zakrije smetana ali krema
.
Tudi 3D torte ali samo nakazan relief ni nič težko. Iz odrezkov biskvita (oz. če je tega več, kar posebej spečeš), namočeno z mlekom, povezano s kakšno marmelado, čokolado v prahu ipd. narediš nekakšno maso za oblikovanje. To potem nanašaš kot kipar, malo tu, malo tam. Obliv iz čokolade ali smetana zopet zakrije vse nerodnosti
, brez skrbi. Nazadnje vsi gledajo samo okraske, kot so oči, ušesa, trepalnice, jeziček, tipalke, kljunčki ali kar že je.
Tale tvoj Tweety pa me je zmedel. Ni problem delati debelušne like ala medvedki, pikapolonce, Telebajski, Pikaču ipd. Problem je delati suhe like ala Tweety. Rešitev, ki jo je našla Vilma, se mi zdi idealna, tako bi jaz naredila. Obliko, ki jo prekopiraš s čokolado, imaš prej seveda na papirju, na fotokopirca gre fino povečati manjšo sliko, ki jo dobiš na internetu.
LP Fani