4. okt 2005 8:43
Maychi, ker je ravno sezona kostanja ti smem zaupat tebi pa mogoče še komu, kako ga jaz zmrzujem in seveda tudi pečem. Odličen je. Tudi jaz sem v začetku delala na vse načine, od kuhanja (mi ni preveč všeč in je preveč dela z luplnjenjem) do pečenja v raznih posodah, z luknjami in brez in končno sem pristala na eni stari teflon posodi s pokrovko, ki je že skoraj romala v koš. Kostanj narežem (v nasprotnem primeru, bi sosedje mislili, da mečemo petarde), dam v posodo, pokrijem s pokrovko in to takoj na največji plin na štedilniku. Med pečenjem mešam tako, da posodo tresem z ročaji. Seveda pa lahko pokrovko dvigneš in pogledaš, kako kostanj "švica" in se že peče. Nikoli še nisem gledala na uro, ampak se mi zdi, da vse skupaj ne traja več kot 20 min. Potem pa kar posodo na mizo, jo še malo pustim pokrito s krpo, da se omehča in najboljša sladica je pripravljena za lupljenje.
Za zmrzovanje ga pripravim isto, se pravi kostanj narežem, dam v vrečko in takoj v zmrzovalnik. In ko si zaželimo sveže pečen kostanj, zmrznjega stresem v to staro teflon posodo in takoj na štedilnik, na največji ogenj. Mgooče si naredila tu napako, da se ti je kostanj odtalil (to se hitro zgodi), ker potem je pa res groznega okusa, črn in skoraj neužiten.
Me že čaka letošnji na balkonu, mora se še malo osušit, da bo bolj sladak in potem mjam.
oliva