3. okt 2005 8:38
Stvar je čisto preprosta. Proseno kašo dam v vrelo, malo slano vodo (jaz vržem v vodo še malo česna in čebule v prahu, tako za okus), premešam, zmanjšam ogenj in kuham, da je na pol kuhana. Koliko to traja, težko rečem, morda deset do 15 minut - jaz vedno poskusim. Če je vode še preveč, je nekaj odlijem in potem na pol kuhano kašo stresem k repi in vseskupaj skuham do konca. Potemje potrebno dodati še podmet (moka in voda), da se zgosti, čeprav jaz večkrat naredim kar brez tega. Take repe lahko pojem na kile.
To seveda ni prava bujta repa, ki je sploh fenomenalna reč n je veliko boljša od te naše variante. Morda je pravi recept zanjo kje v bazi ali pa ga bo prispevala katera druga forumovka. Trenutno pač ne smem jesti ničesar s prekajenim mesom oziroma svinjskim sploh, tako da mi bo letošnja zima minila le ob repi (ali zelju) in fižolu.
Aja, pazite na količine, prosena kaša se kar precej "nakuha". Za dve osebi oziroma za pol kg repe bo en jogurotv lonček kar dovolj, potem pa bostetako same videle, ali bi vam ogoče bolj ustrezalo več kaše ali manj. Vode pa dajte dvojno količino v priemrjavi s kašo. Mamamia
mamamia