Bursitis calcarea

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

tema odprta - 30. sep 2005 14:29 | ogledi: 3.886 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Imam hude težave z desno roko, tako, da še kuhati ne morem, kar je to zame še hujše kot bolečina.

Šla sem do ortopeda in po slikanju so ugotovili (bursitis calcarea omae dex) veliki kalcinat nad velikim tuberklom, vem da tudi brez opreacije ne bo šlo.

Zanima me kaj je to in zaradi česa to pride. Veliko sem iskala po internetu vendar nič našla.

Za vsak odgovor se prisrčno zahvaljujem.

Pozdrav.

Anamarija

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

30. sep 2005 14:41

Ne vem če je to to ampak moja mama ima dva kalcitna kamenčka v desni rami zaradi ponavljajočih se gibov pri delu. Grozno boli in ji prav tako operacija ne uide. Zaenkrat se rešuje z masažo pri fizioterapevtki... Nisva se pa nikoli poglabljali v te zadeve. Zdravnik ji je samo svetoval uživanje manj izdelkov s kalcijem. Upam, da se bo stanje izboljšalo in boste lahko spet kaj finega skuhala... Lep dan želim! Staša Frank

sarabande  

član od: 1.5.2002

sporočila: 879

30. sep 2005 15:16

Kolikor vem, je bursa vrečka polna vezivnega tkiva, ki se nahaja v določenih sklepih, med premikajočimi se deli. Tam je, da zmanjša trenje. Bursitis je vnetje burse. Bursitis calcarea je verjetno vneta bursa, ki dodatno še kalcificira. Mogoče je najbolje, da vam kar ortoped, ki vam je postavil diagnozo, razloži za kaj se gre. Miroslav Vulović Sporočilo je spremenil(a) sarabande dne 30. sep 2005 15:16:26

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti