Kako pri vas

Dada  

član od: 13.10.2003

sporočila: 165

tema odprta - 29. sep 2005 11:51 | ogledi: 2.321 | odgovori: 19

Zanima me, koliko sodelujete na sami zabavi vaših otrok s sošolci za roj. dan.Dada

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

29. sep 2005 12:24

Predvsem je odvisno od tega, koliko so stari.. Povej, kaj te zanima, smo že skoraj vse "skozi dali".. Tina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

29. sep 2005 14:14

Čim prej jih pustimo same, tem bolje. Če so tam nekje do sedmega, osmega leta, je treba tu in tam pogledati, če je vse v redu (mi smo jih že našli tudi po omarah, ko so se skrivali - pa kaj potem, zabavali pa so se le). Naj gostitelj v sodelovanju s starši pripravi kakšne igrice, sicer pa se otroci brez nas zelo znajdejo in se znajo zelo, zelo zabavati. Prisotnost odraslih jih naredi nesproščene, ampak, kot sem rekla, čim bolj neopazno jih je trebanadzorovati, če so preveč razposajeni. Če pa so stari že tam okoli deset let ali več, pa sploh nimamo kaj iskati med njimi, razen ko prinensemo hrano ali jih povprašamo, če je vsega še dovolj. Mene pri otroških zabavah ni nikdar motilo, če je bilo kaj popackano, polito in da so bila tla polna drobtin. res pa je, da otroci nikdar niso ničesar uničili, razemtavali po stanovanju in podobno, vedno so se znali zabavti na svoj način. Mamamia mamamia

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

29. sep 2005 14:28

Se čisto strinjam z mamamio. Ko so fantje postali "preveliki" za stanovanje (zimski rojstni dan, deset-enajstletniki pa so energijska bomba), smo jih raje peljali ven. Odvisno od možnosti v vašem kraju. Mi smo preizkusili pokriti bazen (ful so se zdivjali) in kino. Potem smo jih peljali še na pico, v lokalu sem se zmenila, da vsakemu postrežem še košček peciva, naredila sem malo večje čokoladne ježke, kar v papirnati košarici, da nismo težili za krožnike in vilice. Kasneje se praznovanja običajno tako zmanjšajo po obsegu in tako ali tako imajo raje kje zunaj in seveda sami. Jaz bi jih peljala v hribe, na sankanje ali kaj takega, pa se ta mularija danes samo zmrdne. LP Fani

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

29. sep 2005 16:30

Fani, jaz si pa ne upam prevzeti odgovornosti za mularijo v bazenu. Niti na igrišču ne.................................. Se je v " okolici " zgodil en zlom roke na takem rojstnem dnevu in je prišlo do velikih besed - omenjena je bila tudi tožba in bla, bla, bla...... Imamo pa tudi mi probleme ker sta oba zimaka. Izkoristim priložnost. Vsako leto jih malo umirim z kakšno kaseto - nova risanka ali film primeren za otroke do 10 let. Kakšen naslov?? Lumpica

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

29. sep 2005 17:46

Definitivno risanka Madagaskar, ki je trenutno v kinu. Poznam osemletnico, ki je to gledala z groznim navdušenjem. Marjetica

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

30. sep 2005 13:22

Predlagam film na DVD ju Peter Pan - zadnja verzija je bila v kinu letos spomladi, dober je tudi Madagaskar, pa računalniška animacija Neverjetni (je tudi sinhronizirana kot Peter Pan, enako film o Garfieldu). To gre potem v promet tudi pri tistih, ki še niso ravno vešči branja podnapisov, pa še umirit se morjo če hočejo kaj slišat. Pa niso predolgi - slabo urco in pol, tako da ostane še kaj časa za divjanje. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

vcibej  

30. sep 2005 19:28

Kaj pa kak film - kot Sinji Galeb ali kaj za fante ( Kekca smo že predelali ) Lumpica

marmeladka  

član od: 15.1.2005

sporočila: 258

30. sep 2005 20:26

Pozdravljeni! Pa bom se jaz pristavila loncek z idejami;za 10 rojstni dan sem se dogovorila na kmetiji,ki organizirajo praznovanja .Tema:indijanci-dekleti sta pripravili indijanski nakit,jaz sem pa spekla dve torti(imam dvojcici)in nekaj mafinsov.Organizirali so tudi jahanje pod nadzorstvom in nekaj iger.Vecerjo si je vsak spekel sam v indijanskem sotoru.Bilo je nepozabno in je vsem ostalo v lepem spominu. Iskanje zaklada v temi z svetilkami.(pripravila ovojnice z 5 postajami ki so jih morali poiskati),za vecerjo sem pripravila vse za hambugerje-bife.Vsak si je svojega nalozil po svojem okusu. Tudi pico si lahko vsak nalozi po svoje,pa se zanimivo je ker otroci sodelujejo pri pripravi. marmeladka

vcibej  

1. okt 2005 13:45

Marmeladka ta ideja je res super!!!!!! Na žalost januarja ne pride v poštev - še igluji ne, ker nimamo snega - samo burjo in mraz. In če imaš hišo še gre, v stanovanju pa je pravi podvig izvesti praznovanje, ki je zanimivo za otroke in jim pusti relativno svobodo, miren kotiček za starše, kjer malo " pomodrujemo " ....... Lumpica

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

1. okt 2005 18:28

Kaj pa če dogovrite v kakšnem lokalu? Otrokom naj v eni sobi kaj pripravijo, vključno z igrami? Pa preko Zveze prijateljev mladine tudi organiziorajo zabave za rojstne dneve, s klovni, igrami in podobnim? Tisti, ki so izrabili to možnost, so bili - po mojih informacijah - zelo zadovoljni. Za tiste, ki imajo stanovanje, pa otrok povabi 20 otrok,je to primerna rešitev. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti