2. dec 2006 22:37
Prebranac. Solata s koruzo. Borovničeva pita z vanilijevim sladoledom. (za moške še mesek...). Jutri bo mehiško kosilo z vsem živim za pojest, pa cela žlahta bo zbrana... Joj...
2. dec 2006 22:37
Prebranac. Solata s koruzo. Borovničeva pita z vanilijevim sladoledom. (za moške še mesek...). Jutri bo mehiško kosilo z vsem živim za pojest, pa cela žlahta bo zbrana... Joj...
3. dec 2006 19:50
šalša iz paradižnika, paprike in jajčevca. Zraven topel rožmarinov kruh. Za posladek bučna pita lp dome
4. dec 2006 13:59
srbska gibanica in zelena solata, za sladico pa Schwarzwaldska tortica Živi
4. dec 2006 14:43
Mi pa smo si danes privoščili popečene šanpinjone s kislo smetano in peteršiljem, zraven pa je bil rženi kruh. Jutri bodo sarme ki so ostale od včeraj, v sredo pa gremo v mehiško. Kaj bomo tam jedli je še ....... lp Vesna
4. dec 2006 21:27
Pikica, oprosti za zamudo. Seveda z veseljem pišem o mojem kruhu, ker sem nanj zelo ponosna, mi ponavadi dobro uspe, kar za ostalo mojo kuho ne bi ravno rekla. Ni pa nobeno čudo, v večji skledi zamesim polnozrnato moko, včasih ji dodam kakšen ščepec bele, da pride bolj rahlo, sol, dodam kvasec , vodo. Včasih umešam še drobno nariban sir, kar kruh zelo izboljša ( sem našla nekje na Kulinariki in s pridom uporabljam ). Ko je že umeseno, dodam še kakšno žličko olja. Pustim vzhajati, vmes še enkrat pregnetem. Nato oblikujem v hlebčke in dam pečt. Za peko kruha toplo priporočam knjigo od mojstra Goljata z naslovom Kruh. Notri so odlične ideje. Pa lep pozdrav. Pesnica
5. dec 2006 14:09
Včeraj: brstični ohrovt, koruza v smetanovo timjanovi omaki, mešana solata s toplim krompirjem in česnom; danes: sirovi štruklji čez borovnileva marmelada in vsakdo enga doma pečenega parkeljna katti
5. dec 2006 15:20
zelenjavna omaka (bučke, melancani, paprika, paradižnik - iz skrinje), polnozrnat kuskus, solata (motovilec, rukola, berivka, špinača)
6. dec 2006 14:05
hvala pesnica tudi pri nas ga pecemo a se velikokrat drobi,... a je vseeno dober danes bo ajda z zelenjavo iz baze
6. dec 2006 15:39
porova juha, pire krompir s koromačem in sirom v pečici, bučke v omaki, solata
6. dec 2006 20:24
Včeraj zelenjavna rižota z rjavim rižem in motovilec iz domačega vrta danes pohana polenta in zopet motovilec andreja č.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polpetki iz melancan
Gnetemo, pečemo in jih že jemo