23. jul 2012 11:19
Danes:Leča v pikantni omaki,polnozrnat riž,zelena solata.
Jutri: bučna pica
linolina
23. jul 2012 11:19
Danes:Leča v pikantni omaki,polnozrnat riž,zelena solata.
Jutri: bučna pica
linolina
25. jul 2012 9:37
Špinačna pita in velika skleda mešena paradižnikove solate (domače)
doloress
26. jul 2012 15:08
Jacket potato s sirom in zeljna solata.
delfincek_1991
26. jul 2012 20:25
Jaz sem absolutno za!
mogi
27. jul 2012 12:29
Polnozrnate palačinke z makovo filo.
linolina
20. avg 2012 12:45
linolina, bi mi zaupala kako pripraviš lečo v pikantni omaki ?
Tofu z rumeno papriko, pekočo papriko in češnjevimi paradižniki zabeljeno z malo olivnega olja in sojino omako, sol.
menola
27. avg 2012 13:16
Zgleda, da ni več vegetarijanskih kosil.
Danes makaroni z gobovo omako in solata
Včeraj pica margerita, sladoled
menola
27. avg 2012 18:25
menola,malo pozno prihaja odgovor,pa vseeno upam,da še vedno dovolj zgodaj.
Leča v pikantni omaki: Lonček kuhane rjave ali zelene leče,malo naribanega korenja,2 pesti pora,2-3 pekoči feferoni,čili v prahu,pol rdeče ali rumene paprike,sol,poper,česen.
Na olju prepraži 3 stroke česna,dodaj naribano korenje,narezan por in papriko. Malo popraži,dodaj sesekljane feferone,čili in začimbe. Dodaj malo vode in pokuhaj 5-10 minut. V to mešanico dodaj kuhano lečo in še 5 min. pokuhaj,da se okusi prepojijo.
Odlična omaka za k rižu,polenti...
Danes: zelenjava v pečici-recept na kul slo in paradižnikova solata
jutri: lazanja z bučkami in malancani,zelena solata
linolina
27. avg 2012 18:42
Jaz sem to poletje praktično vegetarijanka. Ob obilici paradižnikov, bučk malo manj, a dovolj, kumaric, paprik, krompir in testenine mi sicer ne rastejo. Kuham bučkino juho, zelenjavno, delam omake iz paradižnika in čebule, jih kombiniram s testeninami, z rižem...Pečem bučke, tenstam bučke...
Zadnjič sem napekla bučke in mi jih je precej ostalo, zato sem jih shranila v hladilnik. Naslednji dan sem naredila sočno omako iz velike čebule in fajn zrelih paradižnikov, začinila s soljo in poprom in že hotela vzeti jajca, ko sem zagledala pečene bučke. Stresla sem jih v omako in malo pregrela. Poslej bo to moj sataraš. Za prste polizat. Jedla sem jih brez kruha, brez krompirja ali testenin.
Kumarice so na jedilniku v obliki solate s krompirjem, v omaki s pire krompirjem.
Malo pa že pogrešam zeleno solato.
Zdaj sem se odločila, da bom pogosteje pekla še kruh.
Sladkam se s pirinimi palačinkami, sladoledom, lubenicami, grozdjem.
Evo, tole je moj prispevek k vegetarijanskim kosilom.
naor
1. sep 2012 16:53
Hvala Liminol( bom probala) sedaj sem prebrala, lečo sem popražila na čebuli n potem sem jo dodala tudi zeleni solati , moji žal niso pristaši zdrave in vege prehrane.
danes sem jedla vege ražnjiče ( za moje mesojedce sem dala v normalen menu )z majonezno gorčično prelivom , mešano solato : endivijo, radič, rukolo, pomidorčke in motovilc.
kasneje bom jedla ananas .... mogoče sladoled
menolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučna juha s kokosovim mlekom
Brownie z marelicami