28. maj 2006 23:58
majamarko,
školjkice s tuno in koruzo sem naredila tako, da sem skuhala kakih 10 tavelikih školjk-testenin, vmes pa pripravila nadev iz cca. 100 g skute, 1 male pločevinke tune iz slanice (slanico odlila), nekaj žlic koruze, pa zdi se mi, da sem dala eno čajno žličko ribanega parmezana. Dodala še sesekljan peteršilj, solila, poprala. Pripravila tudi redek bešamel in ga polila po dnu z maslom namazane jenske posode (ravno toliko, da je bilo na dnu), pa gor razporedila s tunino maso polnjene testenine. Dala v pečico za kakih 10 minut (200 stopinj). Tale recept je bil stvar trenutnega navdiha, zato ti tudi vse govorim na približno :)
ovčji skuti za nabodala sem dodala le čajno žličko kisle smetane, da se ni drobila. Pa malo popra in seekljanega peteršilja. kaj več pomoje pri tej skuti ni potrebno, ker je sama po sebi precej aromatična. maso sem nabasala v klobuke šampinjonov, ki sem jim prej odstranila bete. Klobuke sem nataknila na palčke za ražnjiče, tako da so en drugega zapirali (glej skico) in da nadev ni uhajal ven. Popekla na žaru in to je to
še skica ---(-(-(-(-()---
Upam, da se iz tega znajdeš. Izgledajo kot hecne gigantske bube :).
lp,
maja