8. dec 2008 17:16
Včeraj smo bili na kosilu pri tašči. Jedli smo: gobovo juho, ocvrt sir, pomes frites, zelena solata s fižolom in fučnim oljem, pečeni orehovi štruklji, rogljički z marmelado, biskvit z orehi in sacher torto, za katero sem poskrbela jaz. Danes je kosilo pripravil mož, jedli smo testenine s paradižnikovo omako v kateri je bilo kar nekaj stvari: šalotka, česen, olive, peteršilj in morda še kaj. Na vrhu pa je bogato naribal še oarmezan. Za večerjo si bomo privoščili solato iz brstičnega ohrovta in domač polnozrnat kruh. bberta in še zate: iz pol kilograma moke zamesim testo kot za bel kruh in ga oblikujem v tri podolgovate svalke. Ko so pečeni in ohlajeni jih prerežem šez polovico. Vsako od njih namažem z: strt česen, sesekljan peteršilj, vse pomešam z olivnim oljem. Namažem kose kruha, posujem z naribanim sirom in posujem z rdečim poprom. Vse zašečem v pečici. Jaz ne dajem kak nebodigatreba sir, vsekakor naj bi bil kvaliteten, ker le tako je jed okusna. Kar pa se tiče rdečega popra, pa ne vem kje pri nas se ga dobi v manjših količinah. lp Vesna