27. feb 2012 21:29
nedelja:polnjeni jajčevci, pečen krompir, solata
danes:ričet brez mesa, sadna solata
jutri najverjetneje korenčkova juha, zapečena cvetača, pa seveda spet solata
motovilčica
27. feb 2012 21:29
nedelja:polnjeni jajčevci, pečen krompir, solata
danes:ričet brez mesa, sadna solata
jutri najverjetneje korenčkova juha, zapečena cvetača, pa seveda spet solata
motovilčica
28. feb 2012 11:54
Motovilčica, mmm ričet :) Ob priliki bo spet z gobicami in skledo solate.
Danes fižolovka s testenimani iz skrinje ter keksi in kava. Ne morem pomagat, obožujem jedi kjer paše zrave čili
OlivaB
28. feb 2012 12:09
Danes: grahova juha, špinača, čapati, črna redkev in zelje v solati.
28. feb 2012 12:59
Kisla repa s proseno kašo.
linolina
2. mar 2012 11:05
Danes: kvinoja z gobami in zelenjavo,rdeča pesa
linolina
2. mar 2012 11:14
Linolina, to je pa bilo najino včerajšnje in bo še današnje kosilo! Super! ;-)
Zimt
2. mar 2012 19:54
Spet nekaj mojih kosil: predvčerajšnjim pšenične tortilje z zelenjavnim nadevom, zelena solata
včeraj rižota z bučo in gorgonzolo, motovilec z bučnim oljem in jabolčnim kisom
danes polnozrnati špageti z domačo paradižnikovo šalšo, solata
jutri bo najbrž treba porabiti šampinjone, zato bodo verjetno dušeni šampinjoni z belim vinom ter seveda moja obvezna velika skleda (tokrat mešane) solate
motovilčica
4. mar 2012 13:54
Motovilčica, kako pa narediš te šampijone z belim vinom? Jij le potenstaš in zaliješ z vinom?
Včeraj sva se cel dan crkljala v toplicah, mmmm, tko da je kar tam precej konkretna večerjala. Danes bo le velika skleda solate (zelena, radič, regrad, rižol, topel krompirček, koruza), čevapi zanj in sirčki zame. Žitna kava in marmorni kolač popoldne po sprehodu.
Jutri bo verjetno tenstano zelje s popečenim sirčkom, in pecivo iz skrinje.
OlivaB
6. mar 2012 20:52
OlivaB šaminjone z belim vinom naredim tako, da sveže šampinjone narežem na četrtine. V ponvi segrejem malo oljčnega olja, gor stresem šampinjone in malo rožmarina ter pokrijem s pokrovko. Vmes malo potresem in ko so že malo zapečeni, jih zalijem z belim vinom in dušim še slabih 10 minut na majhnem ognju. Če vino vmes povre, dolijem še malo vina ali vode. Na koncu solim, popram in postrežem ("omake" je le za nekaj žlic, šampinjoni ne plavajo v njej). Zelo preprosto in hitro, a nama je všeč - fast food po moje .
Pa še moja kosila zadnje dni: - domača pizza - polovica s svežimi šampinjoni in gorgonzolo, druga polovica zelenjavna (bučke, paprika, koruza, artičoke) s kislo smetano
- ocvrt camembert in velika skleda mešane solate
- ohrovtovi zvitki v paradižnikovi omaki
- jutri bo pa pašta-fižol in sadna solata za poobedek
motovilčica
7. mar 2012 9:26
Motovilčica, hvala za recept. Zgleda slasten tale tvoj 'fast food' Zraven mi diši popečena polenta in skleda solate.
Moj jedilnik ta teden je pa dobesedno fast food, raje ne bom naštevala
OlivaBKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piškoti z ovsenimi kosmiči in kokosovim oljem
Špageti s kozicami in omako Basilico