4. okt 2007 16:05
Joj, že 100 let nisem napisala, da ne boste mislili, da zdaj nič ne jeva - sploh jaz jem ko volk, skoz lačna, groza! NO, evo, tole sva jedla na morju (joj, kje je že to!): - igle (ribe), sveže, stare 2 uri, ujel najboljši oči na svetu, v pečici s krompirjem in paradižnikovo-kumarično solato zraven - pire krompir in tople kumare - testenine z žajbljem - narastek iz testenin in zelenjave - sirove vlivance - proseno kašo (za zajtrk) - rižoto z bučkami - pico - grisek (za zajtrk) - palačinke (za zajtrk:) - hrenovke v testu (za zajtrk) - špagete karbonara (ups, to ni čisto vege) - pašto s tuno (mislim, da metuljčke) - polnozrnate peresnike s paradižnikovo omako - črn in basmati riž z omako iz stročjega fižola in mascarponeja - divji riž z bučkami - mlečni riž (za zajtrk) - vaflji ... več se ne spomnim, to sem mela napisano, hehe... Evo, pa še tele kruhke sem naredila na morju: - polentino-polnozrnat hlebček - polentine štručke z ovsenimi kosmiči in divjim rižem (super, samo navadit se je bilo treba pečice, da peče samo zgoraj;) - maroška ksra (ploščati kruhek, zelo dober še vroč:) - rižev kruh (zelo rahel) - polnozrnate žemljice (itak poznate;) - makova štruca (res rahel in ful dober kruhek) - čebulna fokača (ploščata, slana, ni lih za evrokrem zraven;) - čabata (poznate;) - bavarska slivova pogača (to je v bistvu sladkarija, ampak je kvašeno) - kruh s česnom, orehi in zelišči (ta je bil res njami!) ... Sem ziher še precej pozabila, pa za občutek bo, hehe;) No, doma sva pa tudi jedla... Zdaj se pa nič ne bom spomnila... Danes je prebranac, včeraj je bil oče na obisku in je bilo mesno;), prej pa, hmmmmm, parkrat cvetačna juha, kaj za čez, se pa ne spomnim. Parkrat testenine, bom zdaj bolj pridna in sproti pisala. je pa mala včeraj malo spala popoldne, rezultat je poln zmrzovalnik sladoledov: - čokoadni gelato (to je it. sladoled brez smetane, je pa zelo kremast, ker je not 12 rumenjakov... itak je en čokoladni sladoled obvezen, brez tega ne gre - to je bolj obvezno kot kruh in mleko;), - ananasov sladoled (ima nepričakovano močen okus po ananasu) - kokosov sladoled (žal nisem mela svežega kokosa, sem dala kar kokosovo moko) - slivov sladoled (treba izkoristi, dokler so slive) - marelični s kardamomom (neverjetno, kako kardamom paše zraven!!!) - stračatela (to je obvezna sestavina zmrzovalnika, ker je to najljubši sladoled mojega lubija) - kostanjev (seveda tudi treba hitro izkoristit prve kostanje, meni je njami!!!) - pomarančna granita (zamrznjen pomarančni sok + sladkor) A sem se malo oddolžila za nazaj? Veri