31. avg 2007 11:05
Hej, mnenja v stilu: jaz sicer tam še nisem bila, ampak pravijo, da je čisti podn...no, ja. Kitajci pravijo, da je bolje enkrat videti kot stokrat slišati. Omenjena restavracija prvenstveno nagovarja zaposlene v centru glavnega mesta, da grejo tja na kosilo, oziroma, da se tam dobijo po koncu delovnega časa. Skratka za urbano populaciijo med delovniki. Ta populacija je zadevo kar dobro sprejela - ker je v obratovalnem času stvar več ali manj polna in mizo si je treba rezervirati. Čez vikende je itak zaprta. Konceptu učinkovitosti sledi tudi z jedilnikom. Ima definiran jedilnik za vsak dan v tednu in to je to. A la carte - tega tam ni. S tem, ko ima definiran jedilnik, si zmanjšuje stroške materiala in zalog. Gost ve, kaj lahko tisti dan pričakuje in to tudi dobi, tiste variante, ko pa nekaj izbereš, potem ti pa rečejo, joj tega pa danes nimamo -tega pa ni. S tem konceptom se tudi lažje ohranja nivo in se hkrati zmanjša tveganje, da bi imela ena restavracija najprej presunljivo ponudbo, potem bo pa hitro tonus padel. Glede na to, da tajske hrane na izvirni lokaciji ne poznam prav dobro, bi težko sodila o kvaliteti/nekvaliteti ponudbe. Jaz sem tam vse, kar sem naročila, z guštom pojedla. Ampak ne mislite, da je kitajska hrana v Evropi takšna, kot je na izvirni lokaciji - mi dobimo neke Evropi regionalno prirejene izvedbe. Tudi italijanska kuhinja ima na izvirni lokaciji drugačen okus kot recimo pri nas (pa smo blizu), v Londonu bo pa že spet drugače izpadla. Skratka, za echt tajsko hrano bomo pač šli na Tajsko. Vendelina jr.