27. sep 2005 13:16
Veri, jaz to delam iz mleka v prahu, ampak pride tudi malce rumenkasto - ne prehudo. Zmešaš dva dela sladkorja v prahu (kupljenega - doma zmlet nima dodatkov proti strjevanju in se ne obnese) in 1 del mleka v prahu. Nato dodaš malo vode in olje - samo kakšno žlico - toliko, da se skepi ko to "zamesiš". Ko zgneteš ti mora olje malo med prsti ven lesti (pripravi si kakšno papirnato servieto). Če narediš prav, imaš v rokah maso, ki je kot mehak plastelin in se da z njo super delat - tudi bolj tanke, fine stvari. Malo okusa po olju sicer nekaterim ne paše, je pa manj sladko kot sam sladkor... Pa še v hladilniku lahko spraviš narejene izdelke. Jaz sem jih imela tudi že dva tedna, pa so bili OK. Pa še to: če rata preredko ne dodajaj sladkorja temveč mleko v prahu! PA še to: mleko v prahu ne sme biti z manj maščobe - po mojih izkušnjah ne bo lepo uspelo. A za ticino pa fondant imaš kak dober recept? Nisem še poskusila... Staša Frank Sporočilo je spremenil(a) stasafrank dne 28. sep 2005 08:14:47