23. sep 2005 10:42
Mislim, da ti bomo takole na pamet težko svetovali, saj je pomoč odvisna od tega, kaj je vzrok tvojim težavam. Jaz zase vem, da ko me zagrabi, pomaga samo gretje križa, malo razgibavnaja in čakanje, da mine (lajšano s kakšnimi tabletami proti bolečinam). Imam namreč tipično športno poškodbo hrbtenice oziroma križa (izrabljen hrustanec na koncu hrbtenice, kjer ta seda na križnico). Če sumiš, da gre za težave zaradi klime ali česa podobnega, bi kakšno gretje morda lahko pomagalo(saj veš, volnem šal okoli križa ali kakšni topli obkladki), če pa gre za kakšno resnejšo okvaro pa brez zdravnika ne bo šlo.
Mogoče bi ti pomagale kakšne tablete proti bolečinam (meni so predpisali ketonal), da bi se lahko potem tudi rahlo razgibavala?
Glede križa in razgibanosti hrbtenice so mi letos v zdravilišču svetovali, naj redno skrbim za razgibavanje. Pokazali so nekaj preprostih vaj, ki jih lahko delaš kjerkoli in kadarkoli, katerih cilj je prav ohranjanje prožnosti križnega dela oziroma. Ko pomisliš, da si včasih na stranišku težko kaj obrišeš (mene namreč vsake toliko dajejo prav takšne bolečine), ugotoviš, da imajo prav. In zdaj se redno po malem razgibavam (na križu sklenem roke in jih dvignem, kolikor gre; s sklenjenemi rokam gibam levo in desno, kolikor zmorem , ali primem palico in niham z njo; roke sklenem spredaj in jih prav tako dvignem; vse skupaj ne traja več kot pet minut, učinkuje pa).
Migla, malo sem ti natresla, mogoče pa ti kar od tega pride prav. Pozdravi se, Mamamia
mamamia