Mene pa zanima, kako v teh mrzlih dneh pripravljate sadje: vem, da se ga da še vedno lepo jesti svežega in včasih zelooo paše, ampak včasih pa tako zebe, da nam jabolka in breskve ne zgledajo več preveč mamljive... Vseeno pa je zdravo jest sadje, zato vas sprašujem, kako vse ga pripravite, kadar je mraz, pa še ne kurijo? Tiste iz 3MD morate meti teh receptov na tone;), pa se priporočam zanje...
POznam čežano (jabolčno, z dodatki, ala rozine), razne pite, pečena jabolka (lahko polnjena ali karamelizirana), kuhane hruške v kaki omaki, vroče prelive iz gozdnih sadežev za na palčinke in sladoled, čokoladni fondi, jabolčne rezine v pivskem testu (lahko tudi z drugim sadjem), flambirano sadje, palačinke s sadjem, sadni muffini, apple crumble, marmelade:)... Pozna kdo kaj iz grozdja, melon? Zanimajo me tudi kombinacije - jedi iz več različnih sort sadja...
Predvsem me zanimajo recepti, kjer je res glavno sadje! ČIM MANJ TESTA IN SLADKORJA, če se da... Pa seveda po možnosti iz sezonskega sadja... Torej lahki ampak topli recepti iz sezonskega sadja...
Veri