Ne vem kako se pecivu reče, vem pa da je iz kvašenega testa, da se ga surovega zvije kot rulato, razreže in obrne z odrezanim delov navzdol. To se polaga eno do drugega v pekač in se polije z mlekom, medom(?!?!) in speče.
Ve kdo o čem sprašujem?
Ne vem kako se pecivu reče, vem pa da je iz kvašenega testa, da se ga surovega zvije kot rulato, razreže in obrne z odrezanim delov navzdol. To se polaga eno do drugega v pekač in se polije z mlekom, medom(?!?!) in speče.
Ve kdo o čem sprašujem?
20. sep 2005 10:30
Ja to so "FERNANDELNI" recept je v bazi.Ne znam prenesti linka . LP jesen
20. sep 2005 11:32
Mi temu rečemo osja gnezda. Loni Makaroni Sporočilo je spremenil(a) Loni dne 20. sep 2005 13:53:32
20. sep 2005 12:09
Najlepše se vam vsem zahvaljujem za pomoč!
20. sep 2005 13:41
tudi mi temu rečemo osja gnezda, vendra mora nadev ovbezno vsebovati mlete orehe, preliv pa je iz sladke smetane......Dobro, zelo dobro, ampak nasitno :) LP Zala
20. sep 2005 18:59
Doma imam cudovit recept za to pecivo. Ce bo se aktualno ko se vrnem iz pocitnic mi sporoci, pa ga napisem lp Vesna Vesna Milek Recko
20. sep 2005 19:05
Tale gnezda, vsaj kot jih poznam jaz, imajo not še rozine oz. koščke čokolade. Mmmmmmmm, slastno! tjas
20. sep 2005 20:02
Očitno je variant in imen tega peciva toliko, kot kuharic :))) Zala
21. sep 2005 7:29
Reca, a je kaj drugačen od Fernandelnov? Seveda se priporočam. Kdaj pa se vrnete iz počitnic? Mirjam
28. sep 2005 21:14
Pri nas rešemo Havajske rože. Za nadev je dobro tudi samo maslo in rozini. AnčkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hrustljav piščanec iz pečice
Bučni mufini s kremastim nadevom