6. mar 2011 11:23
Hladna kvaša (poznamo tudi kuhano kvašo) naj vsebuje olje, limonin sok ali malo vina, poper - lahko več vrst in nekaj zrn naj bo celih, nekaj je lahko mletih ali grobo mletih, baziliko, šetraj, obvezno brinove jagode, lovor, origano timijan, lahko tudi malo gorčice, muškatni orešček, po želji malo rožmarina. Nikakor ne dodajaj soli kvaši, meso soliš, ko je že malo pečeno.
Morda sem kakšno začimbo izpustila. Lahko si delo nekoliko olajšaš in našteto kombiniraš s kakšno že pripravljeno mešanico za divjačino (jih imaš v trgovini in sploh niso tako napačne).
Lahko pa v iskalnik vpišeš "kvaša" ali "paca" pa ti bo vrglo nekaj zadetkov in malo poglej, kaj se najde.
Divjačino v kosu običajno pečem na podlagi iz zelenjave, predvsem veliko koreničja dam (korenje, korenina peteršilja, pastinak, zelena), malo čebule (šalotka) in česna, vmes dodam brinove jagode, vejico timijana in rožmarina, pa obvezno nekaj vina. In sem sokom več krat zalivam pečenko, pečem jo pa na zelo majhnem ognju več ur (na 80 stiopinjah na primer kakšne štiri ure, odvisno mesa). Se mi je tak način peke najbolj obnesel.
Ko meso vzamem iz pečice, zelenjavo spasiram in naredimo omako (seveda jo primerno dodelam - začimbe, maslo), ki jo postrežem v skodelici ob pladnju z mesom.
Mamamia
mamamia